Forælder om niårigt målmandstalent: Han har selv æren

Stefan Aabro er far til en niårig dreng ved navn Gustav. Gustav har selv valgt, at han vil være målmand, og har allerede opnået et niveau, som roses af anerkendte trænere.

Gustav Aabro er ni år, og går til fodbold. De fleste i den alder, har for det meste idoler som Neymar Jr., Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo, fordi de scorer mange mål, og er af den grund markspillere. Men ikke Gustav Aabro.

Efter han var begyndt til fodbold med sine venner, synes han hurtigt, at de øvelser, der blev lavet til træning, var for kedelige. Så han valgte at skifte position på banen. En beslutning han helt selv traf.

– Det har han selv valgt. Han startede med drengene, og synes øvelserne var kedelige. Han var lidt mere herre i eget hus ved valget om at være målmand, fortæller Stefan Aabro, far til Gustav, til D’ BOLD.

Niårige Aabro valgte for et år siden, at han skulle være målmand. Og derfor begyndte han også at modtage målmandstræning i sin klub, Virum-Sorgenfri BK. Det var dog ikke udfordrende nok, og Gustav Aabro søgte noget mere specifikt træning. I jagten fik familien kontakt til Ketil Berg-Sørensen, som er far til den 12-årige målmand Filip Mellbin, der fornyligt skiftede Virum Sorgenfri BK ud med AB. Ketil henviste derfor familien Aabro til at tage kontakt til Dan Petersen, som er headcoach i Keepers Development & Coaching, som netop går meget op i netop den specifikke træning til målmænd.

– Han har været med til en del camps nu. Og det har været godt for ham, fortæller Gustavs far.

Senest var Gustav Aabro med til KD&C’s påskecamp i Allerød, hvor der blandt andet var assistance på trænerfronten af engelske Darren Hart og Vince Nicoll. Og netop disse to udenlandske målmandstrænere var meget imponerede over unge Aabro. Specielt den unge målmands greb på bolden og hans lette bevægelser, var de meget imponerede over.

Og den ros fra de to trænere, er Stefan Aabro meget stolt over at høre om sin søn.

– Jeg har det godt med det. Rosen er noget han selv har optjent. Vi har støttet ham, men ikke blandet os i det. Men jeg bliver selvfølgelig stolt af det. Jeg er stolt af ham på grund af det han har opnået. Og samtidig er jeg glad på hans vegne, fordi han går op i noget, afslutter Stefan Aabro til dbold.dk.

In this article