Jerry Lucena vil bygge videre på sin trænerkarriere

Foto: EfB.dk

Jerry Lucenas kontrakt med Esbjerg udløber til sommer, han fortsætter dog med tjansen som assistenttræner for Esbjergs U/19-hold indtil sommer som aftalt med klubben.

Jerry Lucena er færdig med at spille fodbold på topplan. Den filippinske landsholdsspiller takker af efter en flot karriere. Han er lige nu i gang med at fuldføre sin eksamen som T-træner. Jerry Lucena startede på DBUs T-træneruddannelse i efteråret.

T-træneruddannelsen er for tidligere topspillere, som så bliver oplært i at instruere og lede en fodboldtræning. Han forventer til maj at have fuldført uddannelsen.

Når uddannelsen er fuldført, vil Lucena tage skridtet videre til den næsthøjeste træneruddannelse i Danmark, nemlig A-licens. Lucena ønsker ifølge EfB at fortsætte i klubben som træner efter sommerferien. Om det så bliver inde omkring førsteholdet eller på U/19-holdet må tiden vise.

Jerry Lucena har tidligere været tilknyttet Esbjergs U/14-mandskab, men da han ønskede noget større trænererfaring, blev han assistenttræner for U/19-holdet.

Esbjergs U/19-drenge er rigtig godt med i ligaen. Esbjerg ligger lunt på en flot tredjeplads. De har samme antal point som ligaens andenplads, FC Midtjylland. Midtjylland har dog en kamp i hånden. Der er tre point ned til de stærke nordjyder fra AaB.

Vestjyderne sluttede også sidste sæson af med bronzemedaljer, så det er bestemt et talentfuldt mandskab, Jerry Lucena får lov at arbejde med.

Niels Erik Søndergård, ungdomselitechef i EfB, udtaler til efb.dk:

– Jerry Lucena er en kulturbærer, der har haft sin gang i klubhuset og kender klubbens historier og traditioner. Tanken er, at han nu skal med på træningsbanen et par gange om ugen for et af eliteholdene, så han kan vejlede og komme med gode råd for de unge spillere.

 

 

In this article