Norsk triumftog ved U/16 Scandic Elite Tournament

De to norske klubber Brann Bergen og Tromsø IL mødtes i finalen mandag ved Scandic Elite Tournament i Vejle. Brann Bergen vandt finalen med 4-1. Hjemmeholdet Vejle fik en tredjeplads.

Efter 4 dage med masser af kampe er Scandic Elite Tournament slut. Brann Bergen står tilbage som den helt store vinder efter en rigtig flot finale mod det andet norske hold Tromsø.

Finalen blev spillet kl. 14. Det var en god og intens kamp mellem to hold, som også fortjente at være i finalen.

– Tromsø kom ret hurtigt foran, men efter føringen gik det ret hurtigt galt. Allerede ved halvlegen stod der 3-1 til Brann Bergen. Brann dominerede kampen totalt, og de sad på det hele. Det var derfor også fuldt fortjent, at de i det allersidste minut scorede til 4-1, fortæller Kim Engstrøm, turneringsansvarlig, til D’BOLD.

Selvom det var fuldt fortjent, at Brann Bergen og Tromsø IL var kommet til finalen, nævner Kim Engstrøm også Watford som et godt hold, selvom de måtte nøjes med en 5. plads.

– Watford spillede også en rigtig god turnering. Forskellen på Watford og de to norske hold var dog, at de to norske hold havde spillet godt og solidt gennem hele turneringen. Så konstant var Watford ikke. Watford tabte den allerførste kamp til Vejle med 3-1, en rigtig bitter kamp for Watford, udtaler Kim Engstrøm, som til daglig er U/19-træner i VB.

Turneringens spiller kan også findes i Watford. Og det er ikke topscoreren Jubril Abedeji, men derimod den centrale midtbanespiller Reece Stray.

– Reece Stray har været utrolig kampafgørende for Watford. Han har været enormt iøjefaldende og toneangivende. Han spiller som en 6’er-type, og han har gennem hele turneringen styret den defensive midtbane med hård hånd, udtaler Kim Engstrøm om valget af turneringens spiller.

Turneringens topscorer blev Marius Bildøy fra Brann Bergen med 7 mål.

– Marius Bildøy var ekstremt afgørende for Brann med sine 7 mål. Han var også et godt bud til at blive turneringens spiller, men der mente vi, at Reece Stray dog var en lille smule bedre, siger Kim Engstrøm til D’BOLD.

Det er fjerde gang, at Vejle er vært for Scandic Elite Tournament, så de har derfor en del erfaring med at afholde stævnet. Dette års turnering er forløbet rigtig fint, ligesom de andre har været det.

– Det er forløbet rigtig rigtig fint. Det har været fire gode dage med rigtig højt fodboldmæssigt niveau. Det har også været dejligt med to nye hold; Djurgården og Watford, fortæller Kim Engstrøm.

Hjemmeholdet Vejle Boldklub fik kæmpet sig til en tredjeplads efter en 2-0 sejr over HB Køge. Da D’BOLD’s reporter mødtes med Vejles anfører Christian Hechmann i fredags, var målet dog sat lidt højere end en 3. plads:

– Vi finder selvfølgelig turneringen!

Der skal lyde et tillykke til Brann Bergen fra D’BOLD.

Her er slutstillingen i Scandic Elite Tournament:

1. Brann Bergen

2. Tromsø IL

3. Vejle Boldklub

4. HB Køge

5. Watford FC

6. FC Midtjylland

7. IFK Norrköping

8. Djurgården IF

In this article