Slagelse U/17 knækkede uovervindelige FCK

Ganske overraskende var det værterne, der træk det længste strå, da der tirsdag aften var kvartfinale i den sjællandske pokalturnering for U/17-hold. Slagelse gav FC København sæsonens første nederlag.

FC København kom til kampen med det, der bedst kan betegnes som uhyggelig god selvtillid. Hovedstadens talenter er yderst suveræne i U/17 Ligaen, hvor man i denne sæson fejer al modstand af banen. Det gav naturligt nok løverne favoritværdigheden mod et Slagelse-hold, som frister en tilværelse i midten af U/17 Divisionen.

At der er en række til forskel på holdene, var dog ikke til at se i kampens indledning. Værterne overlod ganske vist meget at initiativet til FC København, men var samtidigt farlige på omstillingerne i den anden ende. Efter 10 minutter var Slagelses Daniel Kolberg tæt på at gøre det til 1-0, men overlæggeren stod i vejen.

Trods fraværet af seks U/17-landsholdsspillere og en lang række andre profiler, var FC København i den dominerende rolle, men det lykkedes ikke løverne at skabe store, åbne målchancer i første halvleg, så 0-0 ved pausen.

Anden halvleg var ikke mange sekunder gammel, da værternes Rasmus Ellegaard tog en dribletur fra sin position på backen, afdriblede 3-4 FCK’ere og fandt Mbark Echktantan i feltet. Echktantan misbrugte dog muligheden, men til Slagelses held var Marius Kryger kvik og headede bolden ind til 1-0. Lykken varede dog kort.

Midtvejs inde i anden halvleg udmøntede et længevarende FCK-pres til scoring, da københavnerne som så mange gange før spillede modstandernes forsvar tyndt. I kampens sidste fase pressede løverne gevaldigt på, men Slagelse forsvarede forbilledligt, og derfor endte det hele i straffesparkskonkurrence.

Fra 11-meterpletten er det oftest tilfældigheder, der afgør begivenhederne, men tirsdag aften var Slagelse-målmand William Heuser afgørende. Heuser snuppede to løvespark, og da Slagelse samtidig scorede på samtlige fem forsøg, var sensationen en kendsgerning og FC København var endelig besejret.

Slagelse er nu klar til semifinalen, hvor man kan rende ind i endnu et ligahold i form af FC Nordsjælland eller HB Køge.

In this article