Sort dag i Kroatien for U/19-landsholdet

Efter en hæsblæsende kamp der endte 2-2 mod Serbien i torsdag skulle det danske U/19-landshold lørdag spille mod Frankrigs U/19-landshold

Det franske U/19-landshold vandt deres indledende kamp i gruppespillet ved Elite Round 1-0 over Montenegros U/19-landshold og var blandt andet derfor favoritter til at tage sejren mod de danske drenge, da de to mandskaber mødtes lørdag eftermiddag på Stadion Gradski i det østlige Kroatien i den anden gruppespilskamp ved Elite Round.

Danskerne blev dog også presset i bund fra start, og havde problemer med opspillet, da franskmændene lagde ud med et højt pres, der i høj grad stressede det danske spil.
Det betød, at da Frankrigs U/19 fik et hjørnespark efter 9 minutters spil endte bolden i mål. I første omgang blev bolden ellers clearet, men clearingen var desværre ikke god nok, og fra en spids vinkel blev kampens første mål sat ind af Kylian Mbappé, der normalt spiller i Monaco. 1-0 til Frankrig.

Franskmændene fortsatte det tunge pres som hæmmede det danske spil. Det resulterede i et frispark på siden af feltet, som franske Jérôme Onguene var først på, og satte i nettet til 2-0 efter kun 13 minutters spil. Ufortrødent blev franskmændene ved med at dominere kampen, men Leicesters unge målmand Daniel Iversen diskede op med nogle flotte redninger, der var med til at drive stormen af. Både et skud fra klos hold og et flot frispark klarede den unge esbjerggenser.

Efter 33 minutter kom en anden esbjerggenser i centrum, da Mathias Kristensen måtte lade sig udskiftet til fordel for Randers FCs Mikkel Kallesøe, i et forsøg på at komme tilbage i kampen.

Det danske spil begyndte dog så småt at lysne mod afslutningen af første halvleg. Danskerne nåede at få en enkel stor chance i første halvleg der faldt efter cirka 23 minutters spil. Men franskmændene viste klasse, og afviste denne.

Første halvleg blev sluttet af med en advarsel til FC Midtjyllands Alexander Munksgaard og franske Marcus Thuram.

Fra starten af anden halvleg fortsatte de lovende danske takter hvilket betød af Rasmus ’NK’ Nissen efter 50 minutters spil havde et flot hovedstød der akkurat gik forbi mål. Men som det for alvor begyndte at se godt ud, slog franskmændene til og Issa Diop scorede på endnu en dødboldssituation. Denne gang efter et hjørnespark. 3-0 til Frankrig efter 53 minutters spil.

Herefter kom OB’s Kristian Weber på banen i stedet for FC Midtjyllands Mads Thychosen.

Kristian Weber nåede dog knap at sætte foden på grønsværen inden Frankrigs U/19 fik endnu et hjørnespark og endnu et mål. Dødstødet blev leveret efter 56 minutter af selv samme Marcus Thuram, der havde modtaget en advarsel inden pausen. 4-0 til Frankrig.

Rasmus ’NK’ Nissen blev efter en times spil skiftet ud til fordel for Brøndbys U/19-anfører, Nicklas Halse.

Efter de to franske mål i starten af anden halvleg faldt kampen i tempo, og der skete ikke det store før i de sidste minutter da danskerne får tilkæmpet sig to flotte chancer, som desværre begge bliver sendt forbi mål.

Efter Serbiens sejr på 4-1 over Montenegro betyder det, at Danmarks U/19-landshold er på en tredjeplads med ét point efter to kampe i gruppe 7 ved dette års Elite Round. Frankrigs U/19-landshold holder fast i topplaceringen med seks point.

In this article