Talentopsummering, runde 19 – Alka Superliga 2015/16

Embed from Getty Images

D´BOLD´s talentopsummering og ikke mindst den bedste danske række, Alka Superligaen, er tilbage efter vinterpausen. Læs med her for at høre mere om hvordan de danske talenter klarede sig i runde 19.

Greve reddede OB fra dukkert.

Årets første Superliga-kamp blev spillet i Odense en kold februar-aften. AGF var på besøg hos OB, der ikke virkede som om at de var helt klar. De blev i hvert fald spillet tynde i første halvleg og kun en taktisk ændring viste sig at redde fynboerne fra et skuffende nederlag. AGF var nemlig kommet foran med 2-0 allerede efter et kvarter. I pausen skiftede Kent Nielsen både 21-årige Mathias Greve og Azer Busuladzic på banen, hvilket skulle vise sig at være et vendepunkt. Efter 20 minutter i anden halvleg stod det nemlig helt lige primært på grund af Mathias Greve der stod for det udlignende mål. Målscoreren til 1-2, Anders K. Jacobsen, kunne flere gange have lukket kampen, men den rutinerede angriber formåede aldrig at gøre det. 2-2 i præmieren i Odense.

Kallesøe tæt på matchvinder-rolle.

Fra et godt taktisk træk til et andet. I Randers havde “hestene” besøg af SønderjyskE, der i efteråret imponerede med flere gode resultater. Men det virkede som om at begge hold lige skulle i gang og der skulle også gå godt og vel 90 minutter før at der rigtig kom gang i tribunerne. For indskiftede Mikkel Kallesøe, 18, gjorde det nemlig til 1-0 efter 88 minutter og så troede fansene at kampen var lukket. Men nej. Johan Absalonsen skulle alligevel gøre det onde ved hjemmeholdet, da han i to minutters overtid fik sat udligningen i kassen. Ærgerligt for Randers der må nøjes med 1-1 hjemme mod SønderjyskE.

Emre Mor med kongekasse mod Viborg.

Søndagens program blev sparket igang med en kamp i Viborg hvor FC Nordsjælland var gæster. Det var også de sjællandske tigre der startede bedst. Det 18-årige talent, Emre Mor, satte virkelig gang i de få medrejste Nordsjælland-fans med et spark fra godt 20 meter der gik via overliggeren og ind. Til sidst lignede det også at Emre Mor skulle blive matchvinder i kampen, men et straffespark blev dømt da brasilianske Ramon Rodrigues ramte bolden med hånden. Det spark udnyttede Sebastian Andersen til fulde og han sikrede Viborg et enkelt point.

FC København leverede mod Esbjerg.

Det blev ikke til nogen stor kamp fra de få unge spillere, selvom der var rig mulighed for at det kunne blive til det. Jeppe Brinch, 20, https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Nielsen, 21, og Jeppe Andersen, 23, var alle på banen fra start for det gæstende Esbjerg-hold, men ingen af dem formåede at gøre den store forskel. 22-årige Andreas Cornelius og 23-årige Christoffer Remmer kom på banen sent i anden halvleg og var en del af det hold der sikrede en FCK-sejr på 2-1, hjemme mod Esbjerg.

Brøndby-sejr blev alligevel dyr.

Selvom Brøndby gjorde hvad der var forventet, og vandt med 1-0, hjemme over et rutineret Hobro-mandskab, blev sejren alligevel dyr, hvis man kigger på skadesfronten. Både jamaicanske Rodolph Austin og anfører Daniel Agger, måtte lade sig udskifte med skader. Allerede efter 30 minutter måtte Rodolph Austin gå ud med en skade, hvor han blev byttet med 21-årige Christian Nørgaard. Både Frederik Rønnow, 23, og Frederik Holst, 21, var på banen fra start og begge spillede hele kampen og var med til at sikre en forløsende 1-0-sejr mod Hobro der i de seneste sæsoner har drillet sjællænderne gevaldigt.

Ingen vinder i topkamp.

Det blev som forventet spændende i topkampen på MCH Arena i Herning, hvor FC Midtjylland tog imod AaB. Midtjylland, har som man ved, været ude i to hårde kampe mod Manchester United, her før sæson, og det skulle måske være en fordel for gæsterne. Men det var alligevel hjemmeholdet der kom foran efter 42 minutter, hvor Jakob Poulsen satte et straffespark ind. AaB kom bedre ud til anden halvleg. AaB med bl.a. de to unge kanter, Frederik Børsting, 21, og Nicolaj Thomsen, 22, fik dog også udlignet godt ti minutter inde i anden halvleg. Efter scoringen fik 18-årige Mikkel Duelund også spilletid da han byttede med Pione Sisto, 21. Duelund fik dog aldrig gjort en afgørende forskel. 1-1 ender det i Herning.

Denne første runde bød på flere fornuftige præstationer af de unge Superliga-spillere, bl.a. med scoringer af Mathias Greve, 21, og Emre Mor, 18. Det mest bemærkelsesværdige resultat var 1-1-resultatet i Herning, der flytter lidt rundt på stillingen. FCK trak lidt fra i spidsen og ligger nu tre point foran AaB, og seks foran FC Midtjylland. FC Midtjylland og FC København mødes i morgen, i den kamp der i efteråret blev udsat.

 

In this article