Talentopsummering, runde 20 – Alka Superligaen 2015/16

Embed from Getty Images

Superligaens unge spillere var igen her i weekenden i aktion for deres respektive klubber. Læs med her for at få at vide hvordan det gik dem.

AaB sat tilbage i guldkampen.

Mestrene fra 2014 led et knæk, da nordjyderne fik besøg af OB. Det var nemlig fynboerne der trak sig ud af kampen som sejrsherrer og dem stak af med en 1-0-sejr på mål af topscorer Rasmus Festersen. AaB havde flere af de unge spillere på banen, bl.a. de to dygtige kanter, Frederik Børsting, 21, og Nicolaj Thomsen, 22. I forsvaret spillede Kasper Pedersen, 23, med Jakob Blåbjerg, 21, men de kunne ikke holde Festersen fra at nette for OB.

Tenniscifre i Viborg-sejr.

Det skulle have været en tæt kamp på papiret, men virkeligheden viser sig i de fleste tilfælde at være særdeles anderledes. Lidt eventyrligt blev det også i det jyske da Viborg gæstede bundproppen Hobro IK. Hobro tabte i sidste runde 0-1 ude til Brøndby, men det skulle blive endnu værre lørdag eftermiddag. 0-6 lød nederlaget på og når det endda er på hjemmebane synes alt at gå imod Hobro. Det var bare ren legestue mod et Hobro-hold der ikke viste nogen form for gejst og moral. For ungdomsfodboldens skyld var det heller ikke noget at prale af, da der kun var en enkelt spiller under 23 år på banen. Nemlig Viborg-stopper Søren Reese, 22, der spillede en stort set fejlfri kamp.

Randers led nederlag mod Esbjerg.

Jeppe Højbjerg, 20, og Jeppe Brinch, 20, var begge med da Randers FC blev slået med 1-0 på Blue Water Arena i Esbjerg. Ronnie Schwartz stod for kampens eneste mål. Nicolai Poulsen kom på banen med 20 minutter igen for Randers, men han kunne ikke gøre en afgørende forskel og være med til at få udlignet. 1-0 vinder Esbjerg over Randers.

Holst så rødt i Brøndby-nederlag.

Frederik Holst, 21, fik en negativ rolle da Brøndby smed en 1-0-føring og endte med at tabe 1-3 på udebane til SønderjyskE. Holst modtog sit andet gule kort i det 79. minut. Christian Nørgaard, 20, var også på banen, men blev erstattet af Christian “Greko” Jakobsen efter godt en times spil. Heller ikke han leverede en afgørende præstation og Brøndby taber med 1-3 i det sønderjyske. SønderjyskE er et af de mest rutinerede hold i Superligaen, men havde alligevel Mikkel Hedegaard, 19, og Jeppe Simonsen, 20, på bænken.

Remis og tidligt rødt kort i Aarhus.

FC København gæstede i den sene søndagskamp, Aarhus, hvor AGF ventede. Kampen endte 0-0, men der var allerede tidlig dramatik da Mathias “Zanka” Jørgensen måtte gå tidligt i bad med et rødt kort efter et kvarter. Overtallet skulle aarhusianer forsøge sig at tage fordel af, men de formåede aldrig at gøre det. Andreas Cornelius, 22, spillede hele kampen, uden at gøre væsen af sig.

Marcondes sænkede mestrene.

De forsvarende mestre fra FC Midtjylland tabte mandag aften endnu mere terræn efter 0-1-nederlaget til FCK sidste torsdag, da man tabte ude med 1-2 til FC Nordsjælland. Paul Onuachu gjorde det ellers til 1-0 efter allerede fire minutter, men en voldsom tackling fra André Rømer, 22, sendte hans holdkammerater ud på noget af en opgave, da de skulle forsvare en 1-0-føring hjem den sidste time. Det røde kort udnyttede sjællænderne til punkt og prikke, da man allerede fire minutter efter pausen udlignede til 1-1. Unge Emiliano Marcondes, 21, fik i anden halvleg en positiv hovedrolle, da Kasper Hjulmand satte ham på banen efter godt en times spil. Den 21-årige offensivspiller skulle ikke bruge lang tid for at bringe Nordsjælland foran med 2-1. Målet sikrede dem sejren. Nicklas Mouritsen, 20, spillede også hele anden halvleg.

Efter runde 20 er FC København nu for alvor trukket fra og ligger med syv point ned til både AaB og SønderjyskE, mens man er hele ti point foran både FC Midtjylland og Brøndby. De to sidstnævnte tabte begge deres respektive udekampe og giver derfor FCK en fordel i guldkampen. OB slog ude AaB med 1-0 og sætter dem tilbage i kampen om mesterskabet, mens SønderjyskE var denne rundes helt store vinder, da man efter en sløj start vendte 0-1 til 3-1 mod Brøndby.

 

In this article