Tonny Hermansen ny talentchef i OB

Tonny Hermansen tager over som talentchef i OB, efter Uffe Pedersen er stoppet. Tonny Hermansen var tidligere cheftræner for klubbens U/19-hold.

Klublegenden Uffe Pedersen stopper i OB til sommer. Hans aftager bliver Tonny Hermansen, som tidligere var træner for klubbens U/19-hold.

– Jeg kan ikke udtale mig om, at Uffe Pedersen stopper. Det er hans eget valg. Men han har betydet enormt meget for OB, og han har gjort en masse ting for klubben, men jeg kan ikke udtale mig om det, fortæller Tonny Hermansen til D’BOLD.

Selvom der står på OBs hjemmeside, at det først er til sommer, skiftet sker, er det allerede begyndt at træde i kraft. Tonny Hermansen arbejder i øjeblikket på at finde en ny træner til det talentfulde U/19-mandskab:

– Først og fremmest skal jeg få trænerkabalen til at gå op. Vi har endnu ikke fundet en ny cheftræner til U/19-holdet, så det skal vi selvfølgelig finde i nærmeste fremtid, udtaler Tonny Hermansen.

Der er i det hele taget masser af arbejde som talentchef i en stor klub som OB.

– Jeg skal finde ud af, hvilke spillere vi ønsker at skrive kontakt med, og hvilke vi ikke gør. Derfor skal jeg granske spillerne nøje. Så skal jeg have styr på set up’et. Vi skal have en god struktur og et synligt set up. Vi skal have en detaljeret plan om, hvordan vi skal spille. Så har vi masser af synlighed omkring strukturen gennem alle klubbens ungdomsafdelinger. Der er mange parametre i talentudvikling, og der skal vi fokusere på det mest centrale, fortæller Tonny Hermansen til D’BOLD.

OBs U/19-hold ligger ikke alt for godt i tabellen. De har fået samlet 10 point sammen i 11 kampe. Der er to point ned til Brøndby og Lyngby, som ligger på 9. og 10. pladsen. Så er der fire point ned til AGF, mens Randers ligger hjælpeløst sidst. Det er derfor måske ikke den bedste situation, Tonny Hermansen efterlader OB U/19 med. Det bliver spændende at se, hvem den nye træner bliver.

– OB har været en stor klub igennem mange år – også med hensyn til talentudvikling. Vi ligger centralt i landet, hvilket er godt, når man skal tiltrække talenter. Vi har fortsat den styrke, som vi altid har haft, siger Tonny Hermansen.

– Superliga-kravene er skærpet. Det er sværere at blive Superliga-spiller nu, end det var før i tiden. Det tager også utrolig lang tid at blive Superliga-spiller, man skal have det rigtige fundament, fortæller Tonny Hermansen til sidst i interviewet med D’BOLD.

In this article