Ugens Superliga-talent – sæson 15/16, runde 20: Jacob Barret Laursen

Embed from Getty Images

Som noget helt nyt i denne sæson tager D’ BOLD hul på “Ugens Superliga-talent”. D’ BOLD vælger fra den senest overståede Superliga-runde et talent, som har gjort sig bemærket, og tegner et portræt af spilleren. Det kan f.eks. være en debutant, en usædvanlig målscorer, et rødt kort, et hattrick el. lign.

OB åbnede i fredags Superligaens runde 20 med en 1-0 sejr over hjemmeholdet Aab. Det var fynboerns første sejr i forårssæsonen, og samtidig blev det også sæsonens første kamp for OB’s Jacob Barret Laursen.

Det var en glædens dag for OB’s 21-årige Jacob B. Laursen, da han for første gang i knap to år spillede sin første fulde kamp, efter en lang og kompliceret skadespause. Gennem to år har venstrebacken døjet med den ene skade efter den anden, hvilket har resulteret i manglende spilletid og besværgliggjort udviklingen for unge fynbo. Men Laursens’ ønske om et Superliga-comeback, blev fredag aften indfriet, da han havde tilkæmpet sig en plads i Kent Nielsens start 11’er. Og ifølge Laursen selv, var det den bedste fredag i hans liv.

– Det var fantastisk at få en hel kamp, og det er snart to år siden at jeg har spillet, siden jeg brækkede anklen. Og så endte det endda med en sejr, og ovenikøbet i Aalborg. Det er nok den bedste fredag i mit liv, og alt i alt gik det fint i kampen, siger Laursen til klubbens hjemmeside.

Som 18-årig skiftede Laursen barndomsklubben Aab ud med storholdet Juventus. Skiftet til Juventus blev lidt af en drengedrøm for det unge forsvarstalent, som nød godt af tilværelsen i Torino blandt verdensstrjerner som Andrea Pirlo, Paul Pogba og Autoro Vidal. Laursen nåede at spille 15 kampe for Juventus ungdomshold, inden OB i 2013 henvendte sig med en lejekontrakt. Alle parter vurderede at lejeopholdet, ville være den idéel løsning for at sætte ekstra skub i den unge fynbos udvikling.

Laursen skiftede fra Juventus til OB på en lejeaftale i sommeren 2013. OB’s ledelse var så imponerede af den talentfulde lejesvend, at klubben købte ham fri af sin kontrakt i sommeren 2014, og således blev Laursen en permanent del af OB-truppen.

Den 21-årige OB’er kan både dække venstre backen og den vesntre midtbane og skal kæmpe om startpladsen med islændingen Ari Skulason.

Jacob Barret Laursen kan få sin næste sæsonkamp, når holdet søndag tager imod FC Nordsjælland på TRE-FOR Park.

In this article