Ugens Superliga-talent – sæson 15/16, runde 21: Rasmus Nissen, FCM

Embed from Getty Images

Som noget helt nyt i denne sæson tager D’ BOLD hul på “Ugens Superliga-talent”. D’ BOLD vælger fra den senest overståede Superliga-runde et talent, som har gjort sig bemærket, og tegner et portræt af spilleren. Det kan f.eks. være en debutant, en usædvanlig målscorer, et rødt kort, et hattrick el. lign.

For en uges tid siden gav FC Midtjyllands-træner Jess Thorup debut til den blot 18-årige back Rasmus Nissen. Midtjydernes nederlag til FC Nordsjælland dannede ramme om en tidlig udvisning til FCMs André Rømer, hvilket banede vejen for debut til Rasmus Nissen.

En runde senere, mandag aften i kampen mod Hobro, kunne Rasmus Nissen grundet Rømers karantæne for første gang se sig selv figurere i startelleveren, og bedømt ud fra slutresultatet havde den unge midtjyde ikke gjort skade på holdet. Tværtimod – allerede efter halvandet minuts spil stak Nissen en kæp i hjulet for de hårdt prøvede Hobro-spillere, da han forlængede et hjørnespark og sendte bolden ind til Rilwan Hassan, som scorede det første mål i holdets 3-0-sejr over naboerne mod nordøst.

Qua sit bidrag med både assist og cleansheet kan vejen til mere spilletid meget vel være banet for Rasmus Nissen, som dog kommer på noget af en opgave, hvis han skal vippe sin direkte konkurrent André Rømer af pinden.

Rasmus Nissen har ingen ungdomslandskampe på CVet, men han har været en del af det hold, som tidligere på sæsonen førte FC Midtjyllands U19-hold frem til knockoutfasen i ungdommens svar på Champions League.

Rasmus Nissen er fætter til den tidligere A-landsholdsspiller Leon Jessen, der i øjeblikket spiller for Esbjerg fB.

In this article