Vejle afholder stort ungdomsstævne i påsken

I denne påske afholder Vejle et U/16-stævne, hvor bl.a. Watford er repræsenteret. Vejle skal prøve at gentage succesen fra sidste år, hvor de vandt stævnet.

Det er fjerde gang, vejlenserne er vært for Scandic Elite Tournament. Scandic Elite Tournament afholdes på Hældager Stadion i den østlige del af Vejle.

Der er otte hold med. De otte hold er delt op i to grupper. Gruppe 1 består af: FC Midtjylland, Brann Bergen, Djurgården IF og HB Køge. I gruppe 2 finder vi: Vejle Boldklub, Tromsø IL, IFK Norrköping og Watford FC. Der er dermed hold med fra både Danmark, Sverige, Norge og England.

Ud af de otte hold, har seks af dem prøvet at være med i Scandic Elite Tournament i Vejle før. De to nye hold er Djurgården IF og Watford. Det er ret imponerende, at et dansk U/16-stævne kan tiltrække en Premier League-klub som Watford.

– Det allerførste år vi afholdte stævnet, havde vi Bristol City med. Den daværende træner for Bristol City er i dag træner i Watford. Eftersom vi har holdt kontakten med ham, var det muligt at få Watford med til stævnet, udtaler Kim Engstrøm, som er ansvarlig for stævnet, til D’BOLDs reporter på stedet.

Kim Engstrøm, som står for stævnet, er til daglig træner for Vejle Boldklubs U/19-mandskab. Han har derfor en masse kendskab til ungdomsfodbold. Det var også Kim Engstrøm, som startede stævnet op for fire år siden.

– Da jeg startede stævnet op for fire år siden, var jeg træner for VBs U/17-hold. Jeg besluttede, at et U/16-stævne ville være en god forberedelse til U/17-ligaen. U/17-ligaen er nemlig meget hårdere end U/16. Selvom jeg i dag er U/19-træner, er det stadig mig, som står for stævnet, udtaler Kim Engstrøm til D’BOLD.

Stævnet forløber sig over hele påsken. Det startede torsdag, hvor alle holdene spillede én gruppekamp. Fredag gjorde de ligeså. Lørdag er der så hviledag, hvor de kan gøre sig klar til den sidste gruppekamp søndag og så placeringskampene mandag.

– Indtil videre har stævnet forløbet sig rigtig fint. Det har været fodboldmæssigt højt niveau. Vi har faktisk ingen problemer haft overhovedet. Det er jo så også fjerde år, vi afholder stævnet, så vi er ret erfarne i det efterhånden, fortæller Kim Engstrøm til D’BOLDs udsendte reporter.

Hovedformålet med turneringen er at forberede spillerne til den noget hårdere U/17-liga. Det er heller ikke alle steder, man overhovedet har en U/16-liga.

– I Danmark er U/16 ret nyt. Vi har næsten altid været vant til at hoppe direkte fra U/15 til U/17. I Norge er det også pænt nyt. I Sverige har de slet ikke U/16 endnu. I England er det lidt anderledes, for der har man nemlig U/16, men man har ikke U/17, der springer man direkte op på U/18, fortæller Kim Engstrøm.

Byen Vejle har også rigtig godt af stævnet. VB har indgået et samarbejde med Scandic Hotels, så spillerne langvejsfra har et sted at overnatte og hvile. Så giver det også Vejle Boldklub mulighed for gode kontakter, og mulighed for at lære hvordan det fungerer i de andre klubber.

– Det giver en masse gode kontakter til klubben. Vi havde Bristol City med første år. Dem har vi stadig kontakt med, og vores U/19-hold har faktisk været i Bristol og spillet noget fodbold. Det giver os også mulighed for at lære noget af de andre klubber. Vi afholder et lederarrangement, hvor bl.a. Watfords træner fortæller om, hvad de gør i Watford. Vi kan dermed lære af hinanden, slutter Kim Engstrøm af i interviewet med D’BOLDs reporter.

In this article