Vejle går efter sejren til stort ungdomsstævne

Vejle går efter at vinde hele Scandic Elite Tournament, nøjagtigt ligesom de gjorde det sidste år. Indtil videre har de kæmpet sig til en sejr og et nederlag, så det bliver spændende at følge vejlenserne i den sidste gruppekamp og placeringskampen. 

Torsdag gik U/16-stævnet Scandic Elite Tournament i gang. I dag, lørdag, er der hviledag, og alle hold har spillet to kampe. Hjemmeholdet fra Vejle er kommet i en international gruppe bestående af fire klubber fra fire forskellige lande. Gruppen består af: IFK Norrköping fra Sverige, Tromsø IL fra Norge, Premier League-klubben Watford og selvfølgelig Vejle Boldklub.

Torsdag kl.17 skulle Vejle op imod de famøse gæster fra Watford. Det viste sig at blive en god kamp for Vejle, da de vandt kampen med 3-1. Thais Damgaard, Lucas Møller Jensen og Kasper Døhr Thychosen stod for de tre mål. Det var dog ikke en nem sejr for Vejle. Englænderne var nemlig i en god fysisk form, og det vakte Vejle problemer.

– Watford var klart mere fysisk stærke end os. Jeg tror ikke, at vi vandt en eneste duel. Det var skræmmende. De var også bare generelt i bedre form end os. De havde langt flere aggressive løb end os. På teknikken og de korte afleveringer vandt vi dog, og det var også derfor, at vi vandt kampen, fortæller VB U/16-træner Rasmus Ringgaard til D’BOLDs udsendte reporter.

Fredag skulle Vejle Boldklub så op imod Tromsø fra Norge. Tromsø havde torsdag vundet 5-1 over Norrköping, så der var modstand til Vejle. Tromsø viste sig så at være for gode. De vandt fortjent 3-0. Der er derfor spænding til sidste gruppekamp, hvor Vejle skal op imod Norrköping, som har tabt begge deres kampe. Tromsø ligner en vinder af gruppen, og Vejle og Watford skal så kæmpe om andenpladsen.

Det er nu fjerde gang, at Scandic Elite Tournament bliver afholdt. Til de tre forrige stævner har Vejle alle gange endt i top 3. I 2013 fik de en andenplads efter Ulvene fra Herning og Ikast blev nummer 1. I 2014 endte de nummer 3, og i 2015 vandt de så turneringen. Derfor var VB-anfører Christian Hechmann heller ikke i tvivl, da han blev spurgt af D’BOLD, om de går efter at vinde turneringen:

– Selvfølgelig vinder vi turneringen!

– Det er en rigtig fin turnering med et utrolig højt niveau. Vores hold bliver matchet utrolig godt. Jeg er nødt til at give en masse ros til Kim Engstrøm og Henrik Jacobsen, som har fået stablet et fantastisk stævne på benene, udtaler Rasmus Ringgaard.

Grunden til, at der overhovedet er lavet et U/16-stævne, er at det er en perfekt forberedelse til U/17-ligaen, som er på et væsentligt højere niveau end U/16.

– Niveauet til den her turnering er meget højere, end vi er vant til. Normalt er det et meget lavt niveau, vi møder i U/16-ligaen. Derfor er private kampe og stævner som dette rigtig godt. Det giver også en god variation at møde andre hold, end vi er vant til. Det giver samtidig også et indblik i niveauet i andre lande, siger Vejle-træner Rasmus Ringgaard til D’BOLD.

– Der bliver gjort meget for at fremme ungdomsfodbold i Danmark. Der er et stort fokus på det. Det er der også både i Norge og Sverige. Hvis man sammenligner vores klub med mange af de andre skandinaviske, har vi ca. lige meget fokus på ungdomsfodbold, men det hænger selvfølgelig også sammen med økonomi. De store klubber i udlandet har både flere folk og bedre faciliteter, fortæller Rasmus Ringgaard.

Mange af spillerne på Vejle Boldklubs U/16-hold spiller og træner med U/17-mandskabet. Det er derfor dejligt med et rent U/16-stævne ifølge anfører Christian Hechmann:

– Det er superfedt at få samlet et rent U/16-hold. Nu er det kun drenge på vores egen alder, og det er rigtig rart. Det giver et godt overblik over vores styrker og svagheder, og det kan give os masser af selvtillid, hvis vi går hen og får et godt resultat, slutter Christian Hechmann af i interviewet med D’BOLD.

 

 

In this article