Watford-træner: Vi elsker Danmark!

Watford U/16s cheftræner Barry Quin kan rigtig godt lide Danmark for sin venlighed. Indtil videre har Watford spillet to kampe i Scandic Elite Tournament. Det er blevet til en sejr og et nederlag, så alt er åbent.

I denne påske er der Scandic Elite Tournament i Vejle. Blandt de otte deltagende hold er den engelske Premier League-klub Watford. Watford er kommet i gruppe med IFK Norrköping, Tromsø og hjemmebaneindehaveren VB.

Watford startede torsdag med at skulle møde Vejle Boldklub. Siden det er første gang, Watford deltager i turneringen, var der ingen, der vidste, hvor gode de ville være. Vejle vandt kampen 3-1.

Efter kampen kunne man konkludere, at Watford spiller typisk britisk fodbold. De spillede en del på lange bolde, og de brugte deres fysik. VBs træner Rasmus Ringgaard udtalte til D’BOLD, at Watford vandt alle duellerne i kampen. Vejle vandt dog kampen på teknikken og de små afleveringer.

Da Watford fredag skulle møde IFK Norrköping, havde D’BOLD en reporter på stedet. Watford var presset til at få point, eftersom de tabte første kamp. Begge hold startede kampen lidt nervøst ud, men Watford havde overtaget. Efter 25 minutter laver Norrköping et kluntet straffespark, da Watfords nr. 9 Jubril Abedeji kommer først på bolden. Jubril Abedeji sparker kraftfuldt straffesparket ind. Lige inden pausen scorer Watfords nr. 14 Tyrone Lewthwaite efter en flot vending.

Efter pausen er Tyrone Lewthwaite på pletten igen. Han scorer et fabelagtigt mål, da han laver noget, som ligner et halvt saksespark. Tyrone Lewthwaite spiller i det hele taget en super kamp. Jubril Abedeji scorer to mål mere, og kampen ender derfor 5-0 til Watford.

Ud fra at have overværet kampen mod IFK Norrköping, kan Tyrone Lewthwaite og Jubril Abedeji være gode bud på turneringens spiller, vurderer D’BOLDs reporter. Jubril Abedeji ligger i øjeblikket også nr. 1 på topscorerlisten med 4 mål.

Det er første gang, Watfords U/16-drenge er i Danmark til et stævne, og det er en god ting ifølge Watfords cheftræner Barry Quin:

– Vi elsker at opleve forskellige kulturer og spillestile. Det giver en masse god erfaring. Vi kan også lære en masse af de spillestile, vi møder her. I England er det meget fysisk betonet, så vi skal lære at spille mod teknisk stærke hold, fortæller Barry Quin i interviewet med D’BOLD.

I det hele taget er niveauet til Scandic Elite Tournament noget højere, end drengene fra Watford er vant til.

– Fodbolden derhjemme er ikke helt på det her niveau, så det er rigtig godt for os at prøve det. Og så er det jo en god forberedelse til det tekniske niveau, der vil komme senere i drengenes karriere, udtaler Barry Quin.

Da lørdag er hviledag i Scandic Elite Tournament, skal Watford-spillerne en tur ud i Vejle-by og kigge i butikker.

– Det er noget, som drengene ønsker, og det er samtidig en god mulighed for at hvile de trætte ben, fortæller Barry Quin D’BOLDs reporter.

Glæden for Danmark er i det hele taget stor blandt Watfords spillere og trænerteam, der roser vores land helt op til skyerne:

– Vi elsker Danmark! Danskere er simpelthen så venlige! Vi nåede ikke vores planlagte fly til Danmark, så vi kom alt for sent frem til hotellet. Vi var lidt bange for, at hotelpersonalet ville være sure på os, men de var simpelthen så flinke, og de modtog os rigtig godt.

Watfords cheftræner Barry Quin er også rigtig glad for noget, som mange danskere ikke sætter særlig stor pris på omkring deres eget land:

– Vejret i Danmark er fantastisk! Det er nemlig samme slags vejr, som vi er vant til fra England. Vi har været vant til træningsturneringer i Spanien og Portugal, hvor det har været over 30 grader, men det forbereder os ikke godt nok til en sæson hjemme i England med regn og kulde. I Danmark er vejret meget lig vores, slutter Barry Quin smilende i det kolde danske vejr i interviewet med D’BOLD.

In this article