Esbjerg U/17 knækkede koden i Haderslev

Esbjerg U/17-ligahold dominerede fra start til slut, da man lørdag gæstede Haderslev. David Easter blev kampens enlige målscorer, da han efter en times spil gjorde det til 0-1.

U/17-landsholdet har siden slutningen af marts spillet vigtige kampe i EM-kvalifikationen, og derfor har U/17 Ligaen delvist stået stille. Esbjerg og Haderslev har dog ingen spillere repræsenteret i rødt og hvidt, så kampen mellem de to sydligst placerede mandskaber i U/17 Ligaen blev naturligvis afviklet.

Begge hold kom til kampen med selvtillid i bagagen. Haderslev havde senest sensationelt besejret Brøndby på udebane, mens Esbjerg på hjemmebane ydmygede HB Køge med 4-0. Der var således lagt i kakkelovnen til en god kamp mellem to klubber, som med lidt god vilje kan betegnes som hinandens største rivaler. Der var desuden én til flere tidligere EfB’ere på Haderslev-holdet, så håneretten stod i den grad på spil!

Første halvleg forløb som forventet. Lars Vind, Esbjergs træner, havde inden kampen forudset, at hans hold ville være meget på bolden, og ganske rigtigt var gæsterne dominerende med bolden, mens Haderslev ihærdigt forsvarede sig og lukrerede på omstillinger i den anden ende.

Udeholdet havde de største chancer i første halvleg. Martin Egelund, Jacob Lønne og sidst Deniz Korkmaz kunne have bragt det på 0-1, men skarpheden svigtede de blåstribede, og i stedet overlod Esbjerg helt uforståeligt initiativet til hjemmeholdet, som i slutningen af første halvleg var millimeter fra at komme foran 1-0, men overlæggeren stod i vejen for sønderjyderne, så 0-0 ved pausen.

I kampens sidste halvdel satte esbjergenserne sig atter på sagerne, og kun den forløsende scoring manglede. Efter en times spil skete det så..

Oliver Olsen, som efterhånden har udviklet sig til at være en profil hos EfB, var kvik og kastede et hurtigt indkast i dybden, som midtbanespilleren David Easter opsnappede og lagde forbi fremadstormende Victor Smedsrum i Haderslev-buret.

Efter scoringen fortsatte Esbjerg, og det var tættere på 0-2 end 1-1.

I syvende og sidst endte det med en fortjent 0-1-sejr til vestjyderne, der dermed sejrede for anden kamp på stribe, og mere og mere ligner det Esbjerg-hold, vi kender. Med nederlaget kom bundproppen fra Sønderjylland atter tilbage til virkeligheden i U/17 Ligaen.

In this article