A walk in the park for FCK U/17

Uden de store problemer lykkedes det lørdag eftermiddag det suveræne førerhold fra FC København at besejre Haderslev med 5-1 I U/17 Ligaen.

Det bliver ikke meget mere kontrastfyldt, end når FC København og Haderslev mødes. Løverne er ubesejrede og fører rækken med ni point til nærmeste forfølger. Haderslev ligger sidst og har vundet sølle to kampe ud af 17 mulige. Hovedstadsklubben har ni landsholdsspillere i truppen. Haderslev har ingen. Favoritværdigheden lå i den grad hos værterne!

Og det var derfor ikke overraskende at hjemmeholdet startede kampen bedst. Hovedstadstalenterne flyttede hurtigt og smart bolden rundt på Haderslevs halvdel, og klasseforskellen var til at tage og føle på.

Derfor var 1-0-scoringen uundgåelig. Et langt, upræcist indlæg fra FCK’s højreback fløj over Haderslev-keeper Victor Smedsrum og tog indersiden af stolpen, hvorefter hjemmeholdets midtbanespiller Devrim Sahin var over riposten og med en inderside gjorde det til 1-0 fra en spids vinkel.

Mens føringsmålet var en smule tilfældigt, var 2-0-målet derimod lidt af en perle. FC København leverer simpelthen en god gang fodbold, og startende fra højre side kombinerede de unge løver sig smukt og elegant igennem gæsternes forsvar. Efter to hælafleveringer på kanten af feltet, den ene mere flabet end den anden, havnede bolden for fødderne af Morten Hjulmand, som i første omgang misbrugte friløberen, men på den efterfølgende ripost sparkede bolden i mål til 2-0.

Værterne fortsatte ufortrødent deres angrebslystne, offensive spil, men Haderslev fik også lov til at komme på tavlen denne forårslørdag, da københavnernes målmand fuldstændig mistimede en tilbagelægning, som røg under hans fod, da han prøvede at tæmme den. Pinligt, men den slags sker i fodbold. 2-1, og der var atter, på måltavlen i hvert fald, spænding i opgøret.

Det var ikke lang tid, Haderslev fik lov til at juble. Et perfekt indad skruet frispark havnede i panden på Nicholas Vesterlund, som headede ned i jorden og forbi en chanceløs Victor Smedsrum i Haderslevs mål – 3-1!

I anden halvleg fortsatte FC København-dominansen, og gæsterne fik ikke et ben til jorden. Måske syddanskerne var trætte efter tirsdagens opgør mod Vejle, eller måske havde man bare opgivet håbet. På to hovedsscoringer efter hjørnespark satte U/16-landsholdsspiller Nikolas Nartey trumf på og sørgede for, at kampens sidste halvdel mest af alt havde stemning af en træningskamp.

Den forventede forskel på top og bund kom i den grad til syne, og derfor sluttede det ikke overraskende med en mindre afklapsning til sønderjyderne, mens FC København modsat kan være tilfredse med præstationen. Løverne har vundet de seneste ni kampe i U/17 Ligaen – imponerende!

In this article