16-årig debutant afgjorde U/19 Liga-topkamp

FC Nordsjællands debutant blev kampafgørende i topkampen mod Esbjerg. 

To af sæsonens stærkeste mandskaber stod lørdag over for hinanden, da Farum Park lagde kunstgræstæppe til topopgøret mellem FC Nordsjælland U/19 og Esbjerg.

Første halvleg forløb ganske jævnbyrdig, men det var dog gæsterne fra Vestjylland, der havde de mest nævneværdige chancer. Blandt andet manglede den sidste skarphed hos Søren Andreasen og Jakob Sørensen for at esbjerggenserne kunne have gået til pause med en føring.

Efter pausen gik der ikke lang tid før FC Nordsjælland bragte sig foran ved Lucas Haren, der i det 49. minut scorede til 1-0.

De mange Esbjerg-chancer fortsatte derimod stadig efter føringsmålet, men den manglende kynisme blev udslagsgivende. Igen var det Søren Andreasen, der ikke formåede at sparke bolden i mål, mens Anders Dreyer måtte se et godt frisparksforsøg blive reddet.

Tigrene lugtede dermed blod, og da U/17-spileren Andreas Olsen, der på dagen debuterede i U/19 Ligaen, i det 82. minut sparkede bolden i nettet til 2-0, virkede det til at være slut for Esbjerg.

Gæsterne formåede dog at få hul på bylden to minutter før tid, og bringe lidt spænding ind i kampen, da Mathias Kristensen reducerede til 2-1, men det var for sent. FC Nordsjælland sejrede med 2-1.

FC Nordsjælland fastholder dermed deres førsteplads og syv point-forspring ned til FC Midtjylland på andenpladsen, som dog har fire kampe i hånden. Esbjerg ligger fortsat som nummer fire.

 

In this article