Dal: Talenter har præsteret fænomenalt

Foto: EfB.dk

Jonas Dal glæder sig over, at talenterne Jeppe Brinch og Jeppe Højbjerg har grebet chancen i dette forår.

Målmanden Jeppe Højbjerg og forsvareren Jeppe Brinch har i dette forår fået chancen på Esbjergs superliga-mandskab af træner Jonas Dal.

De har begge fået fuld tid i forårets første spillerunder, og de har begge præsteret over forventning, mener Esbjerg-træneren.
– De er begge gået ydmygt til værks, og de har præsteret, som man kunne håbe på, men ikke som man kunne forvente. De er gået ind og har præsteret som bundrutinerede spillere, siger Jonas Dal.

Han er dog klar over, at de unge spillere muligvis render ind i et formdyk på et eller andet tidspunkt.
– Vi må forvente, at der kommer en bølgedal på et eller andet tidspunkt. Men det, de har vist indtil videre, har været fænomenalt, og de har helt klart været medvirkende til, at vi nu ligger der, hvor vi ligger i tabellen, siger Jonas Dal.

Det glæder især Jonas Dal, at begge spillere er et produkt af egen talentudvikling, som klubben vil satse endnu mere på i fremtiden.
– Det er et spændende projekt, vi har gang i nu. Det handler om talentudvikling og klubbens egne spillere, så jeg er glad for, at vi allerede har fået hul på det nu. Og det glæder os helt vildt, når en af vores egne kan få spilletid, siger han.

– Vi vil gerne være meget mere selvforsynende i fremtiden, end vi allerede er på nuværende tidspunkt.

20-årige Jeppe Brinch er glad for, at Jonas Dal har givet ham chancen og troet på ham gennem foråret.
– Jeg fik chancen i den sidste kamp i efteråret, og det har været skønt at kunne blive ved med at spille. På det personlige plan kunne det ikke være meget bedre, siger Jeppe Brinch.

– Esbjerg er min klub, og jeg har spillet her fra barnsben af. Jeg elsker byen, og jeg har det godt i klubben.

Derfor er han også glad for, at han for nylig kunne underskrive en ny kontrakt med klubben, der løber frem til juni 2019.
– Det er kanon fedt at have underskrevet en ny kontrakt. Det har jeg kæmpet for hele min seniorkarriere, og det er rart at have fremtiden på plads. Nu ser jeg frem til nogle gode år i Esbjerg og håber, at vi kan skabe nogle endnu bedre resultater, siger Jeppe Brinch.

/Ritzau/

In this article