Ugens Superliga-talent – sæson 15/16, runde 26: Marco Lund, Esbjerg fB

Foto: EfB.dk
Embed from Getty Images

Marco Lund fra Esbjerg fB er Ugens Superligatalent. Læs om den 19-årige midterforsvarer lige her.

Sædvanligvis er der god grund til fejring, når man som teenager for anden gang på få uger får lov til at snuse til forholdene på ægte Superligagræs. Men situationen ser lidt anderledes ud for 19-årige Marco Lund fra Esbjerg fB, som i overtiden af weekendens kamp i Hobro blev smidt ind i forsvaret som ekstra skjold i den krig, vestjyderne kæmpede for at forsvare en kneben 2-1-føring over Superligaens absolutte bundhold. Blot et minut efter sin baneentré kunne Marco Lund se sit hold indkassere dét mål, der reducerede esbjergensernes pointudbytte fra tre til et point.

Den unge indskifter har selv et bud på, hvad der gik galt.

– Jeg tror, at vi blev presset for langt tilbage, så de havde mulighederne for at lægge bolden ind i feltet som de ville, fortæller Lund til D’ BOLD.

På trods af det uheldige indhop er U20-landsholdsspilleren optimistisk og tror på, at han snart kan få mere end blot overtidsfodbold i benene.

– Jeg tror, det er realistisk, at jeg snart kan få mere permanent spilletid. Der er mange kampe det næste stykke tid, og jeg er i hvert fald mere end klar til at fylde midterforsvarspositionen ud.

Ifølge Marco Lund er det kun marginaler, der skiller ham fra konkurrenterne.

– Jeg har fået at vide, at der ikke rigtig er nogen niveaumæssig forskel mellem mig og de øvrige midterforsvarere i truppen. Jeg føler heller ikke selv, jeg niveaumæssigt er efter dem på nogen måder, derimod føler jeg mig i god og skarp form, forklarer han og fortsætter:

– På den anden side må jeg også erkende, at hvis man ser bort fra de to sidste kampe, har vores forsvar stået rigtig godt og forsvaret flot, og så skifter man ikke bare ud.

Allerede som 12-årig var Marco Lund et tydeligt fodboldtalent og forfulgte drømmen ved at skifte til FC Midtjylland og flytte ind hos en plejefamilie. Her blev han, indtil han som U17-spiller skiftede til Esbjerg fB.

Marco Lund beskriver sig selv som en eksplosiv og fysisk stærk forsvarsspiller, hvis primære opgave er at forsvare. Derudover har han en god fod frem i banen til at igangsætte angreb og gør meget ud af at kommunikere og snakke med sine medspillere.

 

In this article