3-årig kontrakt til U/17 Liga-spiller i OB

Odense Boldklub kunne i dag, fredag, meddele på klubbens hjemmeside, at blot 15-årige Jonathan Harboe, der spiller på OB’s U/17 Liga-mandskab, har tilkæmpet sig en 3-årig kontrakt med fynboerne.

Den 15-årige midtbanespiller har spillet for odenseanerne siden 2012 efter sit skifte fra samarbejdsklubben, Sanderum Boldklub, og for Harboe er det da også stort at blive belønnet med en kontrakt.

– Det er rigtig fedt at have skrevet under, og det har været en drøm, siden jeg kom til OB og begyndte at træne med spillere, der er mindst ligeså gode som mig selv. Det har været fedt at blive udfordret, og nu glæder jeg mig helt vildt over at spille med i U/17 Ligaen. På sigt drømmer jeg selvfølgelig om at kunne leve af at spille fodbold, men nu gælder det om at prioritere tingene rigtigt, så jeg får plads til både fodbold og skole, siger Jonathan Harboe til ob.dk.

Det er dog ikke kun spilleren selv, der er begejstret for aftalen. Både klubbens talentchef, Tonny Hermansen, og Harboes egen træner hos U/17 Liga-holdet, Anders Skjoldemose, roser midtbanespilleren.

– Jonathan er et rigtig spændende talent, som markerer sig positivt stort set hver gang, han er på banen. Vi glæder os til at være med til at sikre, at Jonathan tager næste skridt i sin udvikling. Talentet er ikke til at tage fejl af, så nu handler det om at arbejde hårdt for at få det optimale ud af det, siger talentchef Tonny Hermansen.

Manden, der til dagligt arbejder med Harboe, U/17-træner Anders Skjoldemose, roser både midtbanespillerens defensiv og offensive evner.

– Jonathan er en moderne midtbanespiller, der har store kompetencer defensivt såvel som offensivt. Han er utroligt rolig på bolden og besidder en stor forudseenhed i forhold til at læse spillet. Han er dygtig i sine defensive én-mod-én-aktioner, og så går han altid til forrest til træning og kamp, siger U/17 Liga-træner Anders Skjoldemose.

5. april står det desuden på landsholdssamling med U/16 Future-landsholdet for Harboe, og mon ikke han er propfyldt med selvtillid i disse dage.

In this article