AGF U/17 stoppede Esbjergs sejrsstime

På en fremragende første halvleg satte AGF’s U/17-hold lørdag eftermiddag en kæp i hjulet på Esbjerg, som ellers kom til kampen med tre sejre på stribe. Århusianerne vandt 2-1.

Efter en dårlig start på 2016 er talentmastodonten fra Esbjerg endelig kommet i gang. Med sejre i holdets seneste tre opgør kunne vestjyderne ikke løbe fra favoritværdigheden mod et AGF-mandskab, som inden kampen var placeret på rækkens næstsidste plads. Tabellen lyver aldrig, vil kritikere hævde, men kendere af U/17 Ligaen vil vide, at ’De Hvie’ kan spille en fremragende gang fodbold.

Og det blev tilskuerne på Fredensvang så sandeligt vidne til i første halvleg, hvor Allan K. Jepsens tropper producerede den ene chance efter den anden. Værterne var altdominerende i første halvleg, hvor gæsternes unge spillere haltede bagefter. EfB-træner Lars Vind benyttede sig i kampen af hele seks førsteårsspillere fra årgang 2000 og en enkelt U/15-spiller, så rutine var ikke, hvad Esbjerg havde mest af.

Til gengæld sprudlede AGF’s mange landsholdsspillere, og en af disse, nemlig Mads Mikkelsen, var manden bag 1-0-målet. U/17-landsholdsspilleren halvflugtede på flotteste vis bolden ind bag en chanceløs Nichlas Slaikjær i Esbjerg-buret, og så var hjemmeholdet foran 1-0. Det var, trods flere store AGF-chancer, også stillingen ved pausen.

I anden halvleg tog Esbjerg skeen over i den anden hånd, og på fight og aggressivitet kæmpede vestjyderne sig tilbage i kampen. Lars Vind foretog i pausen to udskiftninger, og især den ene, skulle senere vise sig at give pote.

Men først mere AGF. Århusianerne var i hopla denne lørdag eftermiddag, og efter et hjørnespark kunne de hvidklædte talenter fejre 2-0-scoringen. U/15-spiller Gustav Mogensen blev tilskrevet målet, og AGF syntes på daværende tidspunkt at have kontrol over kampen.

Alligevel blev der spænding til det sidste fløjt. Med 10 minutter tilbage på uret fik Esbjergs indskiftede Jonathan Plaugborg nemlig scoret, og så lugtede gæsterne blod.

Trods dominans og optræk til halve chancer i kampens døende minutter lykkedes det ikke de blåstribede at udligne. AGF var simpelthen for stærke og snuppede årets anden sejr, mens Esbjergs unge spillere fik rig erfaring, men ingen point.