Brøndby U/17 fik tiltrængt sejr mod Randers

Det har været småt med succesoplevelser for Brøndbys forsvarende mestre i U/17 Ligaen, men lørdag fik holdet en flot og fortjent sejr, da man på hjemmebane besejrede bundholdet Randers med 2-0.

Brøndbys bane 2 dannede lørdag eftermiddag rammen om en fodboldkamp mellem to formsvage mandskaber. Brøndby havde vundet blot én af forårets første seks kampe, mens Randers, endnu dårligere, havde vundet én af syv kampe i 2016.

Værterne var uden Jesper “Jobbe” Lindstrøm og Jonas Rosfeldt, som plejede ømme stænger efter kampe med U/16 futurelandsholdet. I stedet satsede træner Albert Capellas ungt og udtog U/15-spillerne Frederik Nørrestrand og Andreas Pyndt Andersen.

Det var dog mere velkendte navn i U/17-regi, der gjorde sig bemærket i kampens start. Brøndby-anfører Jonas “Mini” Madsen sendte efter blot tre minutters spil et hjørnespark ind i panden på forsvarsspilleren Anton Hendriksen, som gjorde det til 1-0. Det tidlige mål var en mental mavepuster til de unge, hårdtprøvede kronjyder, som aldrig fandt melodien.

Det gjorde Brøndby til gengæld. De blågule talenter var modsat kampen mod OB fremragende på bolden, og pasningsspillet var af den kaliber, vi ved, at holdet kan præstere, men som vi sjældent har set i 2016. Randers var pressede tilbage i hele første halvleg, hvor Brøndby burde og skulle have produceret flere chancer, end hvad tilfældet var. Et stolpeskud fra gæsterne kunne tilmed have åbnet kampen igen, men det forblev 1-0 ved pausen.

Hestene fra Randers kom godt ud til anden halvleg, og Jesper Steendahl var ikke mange centimeter fra en udligning. På det tidspunkt tænkte man, at gæsterne ville æde sig ind i opgøret, men det skulle senere vise sig ikke at holde stik.

Langsomt tog Brøndby igen teten, og Albert Capella må have været en glad mand, for det Barcelona-inspirerede pasningsspil blev praktiseret på et højt niveau. August Vitus Frandsen generobrede i det 56. en tabt bold, som han derefter sparkede i mål bag en sagesløs Randers-keeper – 2-0!

Målet lukkede opgøret, og selvom Brøndby havde stort overtag i spil og chancer, lykkedes det ikke værterne at komme yderligere foran.  I kampens døende minutter blev hjemmeholdets anfører, Jonas ”Mini” Madsen præsenteret for det røde kort, men det ændrede ikke kampens udfald. Det sluttede fortjent 2-0 til Brøndby.

In this article