Brøndby vil også satse på flere talenter i Superligaen

Brøndby hopper nu med på vognen med klubber, der i fremtiden vil satse endnu mere på egenudviklede talenter.

Der er efterhånden mange klubber, der har fået den vision, at skulle satse på deres egne talenter i fremtiden. FC Midtjylland har i lang tid været fanebærer for den bevægelse, og har siden klubbens begyndelse satset stort på lokale og egenudviklede talenter. Flere klubber såsom FC København og FC Nordsjælland er gået seriøst ind i at udvikle egne talenter, for senere at bruge dem på deres førstehold.

Brøndbys Masterclass-projekt har længe været et respekteret akademi med gode ungdomsspillere og hold, der har klaret sig godt i ungdomsligaerne. Og nu vil de satse endnu mere på at få talenterne op på deres Alka Superligahold.

Det gør de ved at sætte målet op til, at de skal have 50% af egne talenter i Superligatruppen i fremtiden, og ved at sænke transferbudgettet, så lønniveauet bliver sænket.

– At vi sænker lønniveauet betyder, at vi får plads til flere af vores egne talenter på førsteholdet. De bedste rejser, når de er 16, så det er de næstbedste, som stadig spiller i Superligaen, og det kan vi ikke lave om på. Vi kommer aldrig til at kunne konkurrere med klubber som Bayern München, siger Børndbys sportsdirektør Troels Bech ifølge bold.dk.

Brøndbys førstehold er lige nu ledet af Auri Skarbalius på lånt tid, da den tidligere cheftræner, Thomas Frank, sagde sit job op.

Derfor leder Bech efter en træner, som har samme vision i at skulle bruge klubbens egne talenter, selvom han ikke vil påtvinge træneren, til at skulle bruge et minimum af egne talenter på banen.

– Den kommende træner skal være meget fokuseret på at videreudvikle vores egne spillere og få indlemmet dem på førsteholdet, men der er intet krav om, at han skal vælge tre, som skal spille.

Brøndby har allerede hentet spillere op fra egne talentrækker, og har altså i fremtiden sat sig det mål, at skulle hente endnu flere op på førsteholdet. Til sommer har de allerede sikret sig U/19-spilleren Mads Juel Andersen.

In this article