FC København U/17 snublende tæt på guldet efter atter en sejr

Det ubesejrede topholdet fra FC København tog fredag aften imod AGF på Frederiksberg Idrætsparks kunstgræsbane. Efter en fremragende første halvleg var kampen reel afgjort ved pausen.

De er bare gode, FCK. Forårssæsonens seks kampe er alle vundet i sikker stil, og inden fredagens kamp mod AGF lød statistikken på 16 sejre og to uafgjorte i sæsonens hidtidige 18 kampe. Det er imponerende tal, og som et resultat af de mange sejre og flotte spil, er der hele fem københavnerne at finde på det netop udtagne U/17 landshold, som skal til EM i Aserbajdsjan.

AGF har i Mads Mikkelsen og Christian Bech også spillere, der skal repræsentere Danmark i Aserbajdsjan, og århusianerne er langt fra så ringe, som placeringen som nummer 12 i tabellen måske kunne antyde.

Alligevel var det topholdet fra FCK, der startede kampen bedst. Løverne er stadig sultne, og det gik ud over AGF, der haltede efter i alle spillets facetter. Sidney Appus knaldhårde spark, der var millimeter fra at gå i mål, var en forsmag på, hvad der ventede jyderne forude.

For midtvejs i første halvleg kunne gæsterne ikke længere holde stand. FC København kombinerede med hurtige afleveringer sig frem af banen i venstre side, inden bolden havnede for fødderne af Victor Jensen, som drejede en omgang rundt om sig selv og sparkede bolden i kassen. Målet var den unge angribers femte i sæsonen, og herefter gik det stærkt!

Ikke lang tid senere var københavnerne nemlig på spil igen. Via et højt pres erobrede værterne bolden højt oppe på AGF’s banehalvdel, og med gæsternes forsvar i ubalance var den en formsag for topholdet at spille århusianerne tynde. Efter hurtige førstegangsafleveringer endte angrebet hos Ibrahim Samrawi, som blot skulle sætte indersiden på, og det gjorde han, så 2-0 til hjemmeholdet.

Kort tid senere blev det også 3-0, og ikke overraskende var det U/17 Ligaens suveræne topscorer, Jonas Wind, som var manden med målet. Igen straffede FCK et boldtab på AGF’s banehalvdel, og igen agerede gæsterne kegler i hjemmeholdets lynhurtige pasningsspil. Stillingen var 3-0 ved pausen.

Mens der havde været klasseforskel i første halvleg, blev anden halvleg en mere jævnbyrdig forestilling. FC København gik lidt ned i kadence, og det var som om, at koncentrationen svigtede de unge løver i anden halvleg. Spillet kørte ikke rigtigt, hvilket også skal tilskrives AGF, som i anden halvleg tog skeen over i den anden hånd.

Med ti minutter tilbage af kampen blev det sågar til en århusiansk scoring, da FCK’s målmand fejlbedømte en tilbagelægning, som Mads Mikkelsen opsnappede og trillede i et tomt mål.

Og ren faktisk kunne østjyderne med lidt held have skabt spænding i en ellers død kamp. Allan K. Jepsens tropper havde chancerne til mere end det ene mål, men da det endelig gjaldt, svigtede skarpheden. Det sluttede 3-1 på Frederiksberg Idrætspark. Billigt sluppet for AGF, og endnu en sejr for FC København, der allerede i næste runde kan snuppe guldet.

Taber FC Nordsjælland point i kampen mod HB Køge, og vinder FCK tilmed mod Vejle, så er der dømt guldfest i hovedstaden!

In this article