FC Midtjylland U/17 tilbage på tredjepladsen

Der var vigtige point at spille om, da U/17 Ligaens nummer tre fra AaB lørdag gæstede nummer fire fra FC Midtjylland. Hjemmeholdet var bedst fra start til slut og vandt fortjent 2-0.

Kampen om topplaceringerne er i fuld gang i U/17 Ligaen, hvor især bronzemedaljerne synes at være et åbent opgør. Favoritterne til at snuppe de bronzefarvede medaljer er FC Midtjylland og AaB, hvor især sidstnævnte er inde i en god stime. AaB var inden kampen ubesejrede i 2016’s første fem kampe, og havde tilmed blot indkasseret en enkelt scoring.

Også værterne fra FC Midtjylland har haft en forrygende start på foråret. Midtjyderne gik til kampen med tre sejre og en enkelt uafgjort i bagagen. Der var i den grad lagt op til en spændende duel mellem to formstærke hold.

Bedst fra start kom hjemmeholdet, der med et velfungerende presspil gjorde det svært for AaB’s bolsjestribede talenter at bygge spillet op. FC Midtjylland skabte flere store chancer, men Markus Iversen havde en stor dag i AaB-buret og reddede i flere situationer sit hold.

Stik imod spil og chancer kunne gæsterne have bragt sig foran, hvis bare topscorer Wessam Abou Ali havde scoret på den kæmpemæssige mulighed, han fik midtvejs i første halvleg. Angriberen misbrugte den store hovedstødschance, og i stedet slog FC Midtjylland til i den anden ende.

Christian Tue blev på ulovlig vis nedlagt i feltet, og så pegede dommeren på pletten – straffespark! AaB’s spillere og trænere var ikke tilfredse med kendelsen, men det var Mikkel Jakobsen ret ligeglad med. Midtbanespilleren med fortid i Grindsted scorede stensikkert til 1-0.

Anden halvleg blev fra samme skuffe. FC Midtjylland generede AaB højt oppe på banen, og når de selv havde bolden, var de farlige. Efter 55 minutter blev det til 2-0, da Mikkel Jakobsen scorede sit andet mål i kampen, denne gang på et knaldhårdt venstrebenshug.

I kampens sidste fase kom aalborgenserne bedre med, men farlige blev de aldrig. Efter 80 intense minutter kunne midtjyderne til syvende og sidst række armene i vejret og juble over en fortjent sejr. Hvad gjaldt de nordjyske U/17-talenter, så var nederlaget sæsonens første, men nordjyderne kan trøste sig med, at bronzemedaljerne kun er to point væk.

In this article