FCM og AaB delte i U/19 Liga-topkamp

Foto: AaB U 19 liga (Facebook-side)
Foto: AaB U 19 liga (Facebook-side)

I Herning blev der ikke fundet nogen vinder, da AaB U/19 besøgte de unge ulve fra FC Midtjylland. 

En fysisk præget åbning på kampen blev udslagsgivende, da rækkens nummer tre, AaB, gæstede rækkens nummer to fra FC Midtjylland. Et straffespark blev begået i det 14. minut, da Alexander Munksgaard nedlagde AaB’s Morten Rokkedal. Fra straffesparkspletten var Asger Bust knivskarp og omsatte muligheden til en 1-0-føring.

FC Midtjylland havde, trods det indkasserede mål, godt styr på kampen, som de dominerede første halvleg igennem. Desværre for hjemmeholdet, formåede de ikke at omdanne presset til en scoring, hvorfor målmand Nicolaj Jørgensen og resten af AaB-defensiven kunne gå tilfredse til pause uden at have lukket mål ind.

Kort før pausen havde FC Midtjylland været nødsaget til at udskifte profilen Mads Døhr Thychosen, der var blevet ramt i baghovedet af en bold, og efter tegn på en hjernerystelse måtte køres på hospitalet.

Den uheldige hændelse virkede derimod ikke til at have rystet det midtjyske kollektiv som sådan. Ulvene fortsatte presset mod det nordjyske mål, og i det 57. minut udnyttede Mikael Anderson det, da kantspilleren fik serveret en sukkerbold i dybden fra Nikolaj Kirk.

Begge mandskaber havde mod slutningen god muligheder for at sikre sig sejren, men de to hold endte med at dele i porten, hvorfor FC Midtjylland fastholder deres andenplads, hvor de har seks op til FC Nordsjælland, der dog har spillet hele fire kampe mere end midtjyderne. AaB fastholder ligeledes deres tredjeplads, men med næb og klør, da Esbjerg kun er fire points bag ud, og har to kampe i hånden.

In this article