Fem mål, udvisning og straffespark i sen FCN U/19-sejr

Det holdt hårdt for U/19 Ligaens førerhold, FC Nordsjælland, der skulle bringe sig foran tre gange i lørdagens kamp mod Brøndby, inden sejren kom i hus.

Det var to hold, der havde stærkt brug for point, som mødtes i Farum i lørdag, for mens FC Nordsjælland kæmper for at øge forspringet til FC Midtjylland på 2. pladsen, må Brøndby i bunden i tabellen skele til Randers, der er begyndt at hente point.

I kampens første halve time viste Tigrene fra Farum forskellen med fremadrettet, udfordrende spil, som medførte flere chancer, og efter små tyve minutter blev så 1-0 ved FCN’s Adnan Mohammad. Herefter fortsatte FC Nordsjælland, men Brøndby skulle alligevel komme tilbage. 10 minutter efter hjemmeholdets føringsmål lykkedes det nemlig Brøndbys midtstopper, Joel Kabongo, at bringe balance i regnskabet, da han udnyttede, at hjemmeholdet ikke fik clearet et hjørnespark ordentligt.

Lidt efter kunne Adnan Mohammad så bringe Tigrene foran igen, men Kabongo ville det anderledes, og manden, der kort forinden havde udlignet til 1-1, trak en nødbremse uden for feltet og bremsede Mohammads løb mod mål. Det resulterede i et rødt kort. Undertallet betød, at Brøndby gik fra et højere presspil til at barrikadere sig om eget målfelt for derfra at lure på omstillinger. Det var et kampbillede, FCN lige skulle vænne sig til, for det ville kræve hurtigt spil, hvis BIF’erne skulle lirkes op. 1-1-stillingen holdt derfor til pausen.

I 2. halvleg skruede FCN så op for tempoet og havde flere store chancer. Det var derfor ikke unaturligt, at topscorer Jacob Johansson kunne bringe hjemmeholdet foran 2-1 efter en lille times spil, da Brøndby-keeper Jacob Pryts gik fejl af bolden. Gæsterne lurede dog stadig på omstillinger, og midt i anden halvleg udlignede Brøndbys angrebses, Daniel Stückler, og så havde gæsterne pludseligt et resultat igen.

FCN kæmpede for de tre point, og med blot fem minutter igen fik hjemmeholdet så chancen fra ellevemeterpletten, da dommeren i forbindelse med et hjørnespark fløjtede et af de straffespark, der normalt ikke bliver dømt. Troels Nielsen, som forseelsen blev begået i mod, fortæller til fcn.dk om episoden.

– Målmanden holdt fast i mig, og heldigvis så dommeren det.

Det blev anfører Benjamin Lund, der skulle eksekvere, og med en sikker scoring sendte han FCN på sejrskurs.

Nordsjællændernes tredje føring holdt kampen ud, og de udbyggede dermed forspringet til titelkonkurrenterne, FC Midtjylland, til syv point – midtjyderne har dog spillet fire kampe færre.

In this article