Første forårssejr til OB U/19 i begivenhedsrig kamp mod VB

OB førte, kom bagud men vandt til sidst, da de lørdag slog Vejle Boldklub i U/19 Ligaen hjemme i Ådalen.

Inden lørdagens opgør havde Vejle lukket 9 mål ind i forårets første to kampe, mens OB havde lukket syv ind i deres første tre kampe. Der var derfor lagt op til en målrig affære mellem de to midterhold, og OB’s Mads Raben åbnede da også ballet i det blot 3. minut, da han sendte Jacob Buus’ oplæg i kassen til 1-0 og en tidlig hjemmeføring.

Det var dog gæsterne fra Vejle, der sad på spillet i første halvleg, og det skulle da også lykkes vejlenserne at udligne det tidlige OB-mål. Små ti minutter før pausefløjtet pandede VB-angriber Patrick Rasmussen Rasmus Finks indlæg i nettet, og så havde gæsterne bragt balance i regnskabet – og det skulle blive endnu bedre for VB’erne, for selvom hjemmeholdet kom bedre med efter scoringen, var det Vejle, der kunne gå til pause på sejrskurs. Med to minutter tilbage af første halvleg kunne Martin Damsbo afslutte en giftig VB-omstilling og heade føringsmålet ind, så gæsterne kunne gå til pause foran 2-1.

Trods den ærgerlige afslutning på første halvleg kom fynboerne meget bedre ud efter pausen, hvorfra OB’erne for alvor tog styringen om kampen i jagten på comebacket. Med 20 minutter igen sparkede OB’s Yao så Alexander Nicolajsens oplæg ind bag VB-keeper, Jakob ”Yankie” Henriksen, og med udligningen kunne hjemmeholdet for alvor skimte sejren. Ti minutter senere viste Yao igen skarphed, da Kristian Weber fandt ham i en omstilling, og ivorianeren svigtede ikke og fuldendte dermed comebacket. Vejle jagtede det ene point til sidst og havde et par halve muligheder, men det blev OB, der trak det længste strå og kunne tage alle tre point i den begivenhedsrige affære.

Kampens resultat betyder, at de to mandskaber ligger nogenlunde side om side i tabellen, hvor Vejle indtager syvendepladsen og OB niendepladsen.

In this article