HB Køge U/17 viste klassen mod bundprop

U/17 Ligaens på papiret to mindste klubber stod lørdag overfor hinanden på Herfølge Stadion. Første halvleg var en jævnbyrdig affære, men i anden halvleg viste HB Køge klassen og vandt kampen med hele 4-0.

Hvis man, Gud forbyde det, kun måtte overvære én fodboldkamp om ugen, så var kampen mellem HB Køge og Haderslev næppe kampen, man havde valgt. Eller er det nu også helt rigtigt?

Næppe. Med tanke på svanernes til tider blændende angrebsfodbold, krydret med Haderslevs heroiske spillestil, så kunne opgøret sagtens gå hen og blive særdeles interessant.

Og interessant blev det. I første halvleg havde HB Køge bolden mest, men spillede for langsomt, og sådan dirker man altså ikke et sønderjysk forsvar op. Alligevel var det værterne, der gik til pause med smil på læben. Mathias Drost bragte efter en halv times spil HB Køge på 1-0 med et flot mål.

Trods føringen stillede køgegensernes træner, Steen Knudsen sig ikke tilfreds. Spillet var ikke prangende i første halvleg, så træneren forlangte mere flydende pasningsspil i kampens sidste halvdel.

Og det fik han. Tilskuerne på Herfølge Stadion blev i anden halvleg vidne til en ensidig affære, hvor Haderslev lignede det, de er, nemlig et hold, der er på lynvisit i U/17 Ligaen. Hjemmeholdet dominerede, og på mål af Aleksander Sepp og Elias Sørensen blev det 3-0, inden Emre Ünver med sin scoring til 4-0 sømmede det sidste søm i den gæsternes kiste.

Med sejren er HB Køge nu ubesejrede i tre kampe, og i fire af forårets seks kampe har svanernes målmand, Andreas Piilgaard holdt buret rent. For Haderslev var nederlaget derimod det tredje i træk. Sønderjyderne har i skrivende stund blot to sejre i 19 kampe.

In this article