John Ranum ny U/15-træner i Brøndby fra sommer

Brøndby IF siger som bekendt til sommer farvel til spanske Albert Capellas, der senest har stået i spidsen for klubbens U/17-mandskab. Hans afløser har klubben fundet internt i klubben i U/15-træner Frank Hjortebjerg, der får Martin Retov som assistent, men nu er pladsen som U/15-træner til næste sæson også besat, og det er af en gammel kending i klubben. Brøndby meddeler nemlig i dag på klubbens hjemmeside, at det er John Ranum, der overtager ansvaret for U/15.

Ranum, der er indehaver af UEFA’s Pro-trænerlicens, har senest fungeret i en hjælpetrænerrolle omkring U/17 og som U/16-træner i klubben, men da han har været fuldtidsansat ungdomstræner i klubben siden 1998, har han haft adskillige andre poster også.

Da Ranum sommeren 2014 takkede af som træner for klubbens U/17 Liga-mandskab, sagde Kim Vilfort, chef for Brøndby Masterclass, således til brondby.com.

– John har været i klubben i en menneskealder, og jeg tror ikke, at man kan finde en dansk træner, som har udklækket flere U-landsholdsspillere. Desværre har han været igennem et hårdt sygdomsforløb, og selv om han stadig brænder for talentudvikling, må helbredet komme i første række. Vi taler om en af de allerdygtigste talenttrænere i landet, så det er fantastisk, at vi stadig kan få glæde af Johns ekspertise i en rolle, som er forenelig med hensynet til helbredet, sagde Kim Vilfort dengang.

Nu er helbredet imidlertid blevet så godt igen, at den passionerede træner atter føler sig klar til at stå i spidsen for en af klubbens talentfulde årgange.

– Først og fremmest går det helbredsmæssigt godt, så jeg føler mig klar til det – jeg har gennem længere tid følt mig mere og mere frisk, og det er en opgave, som jeg glæder mig rigtig meget til, siger han til klubbens hjemmeside.

– De kommende U/15-spillere er en spændende årgang, som jeg ved, jeg kan præge og udvikle i den rigtige retning. Der er mange dygtige spillere, men de skal også fremstå som en samlet enhed, forklarer han med henblik på, at mange Brøndby henter mange spillere i samarbejdsklubber.

– Det er en rimelig sammensat årgang, hvor de ikke har spiller sammen i længere tid. Min opgave er blandt andet at få dem til at tænke som et hold, fortæller John Ranum om sin nye udfordring.

Samtidigt fungerer John Ranum i en mentorrolle for de øvrige trænere i Brøndby Masterclass.

In this article