Kasper Dolberg om en typisk dag i Ajax Amsterdam

Embed from Getty Images

18-årige Kasper Dolberg spiller til dagligt på Jong Ajax-holdet – Ajaxs ungdomshold – og bold.dk har fået den unge dansker til at give en detaljeret beskrivelse af hans dag.

Kasper Dolberg løber som en del danskere idag rundt og spiller fodbold i den danskerglade storklub Ajax Amsterdam. Det tidligere Silkeborg-talent drog i en tidlig alder til Amsterdam og følger dermed fodsporene af store spillere som bl.a. Christian Eriksen og Viktor Fischer. Dolberg venter dog på sit Ajax-gennembrud. Her giver han en detaljeret beskrivelse af en typisk træningsdag i Ajax.

Jeg står op 9.30, og så spiser jeg morgenmad i min lejlighed, som jeg lige er flyttet i. Så kører jeg til træning, som starter 10.30. Jeg bor kun ti minutter fra træningsanlægget, så det er lige til at overskue, siger Dolberg til bold.dk.

– Så er der enten styrketræning eller konditionstræning, og det er som regel en time til halvanden. Vi spiser frokost klokken 12, og så er det lidt forskelligt, hvad folk gør, indtil der er træning igen klokken 15. Jeg kan godt lide lige at komme lidt hjem og slappe af, måske spise lidt mad og se lidt Netflix eller spiller PlayStation. Noget, der ikke lige handler om fodbold.

– Vi træner igen klokken 15 i en halvanden til to timer, og så er der aftensmad 17.30, hvor vi som regel spiser en masse salat og proteiner i form af kød eller fisk. Til tider kan man godt føle sig lidt træt efter en lang dag. Jeg er hjemme mellem klokken 18 og 18.30, og så står den bare på afslapning, indtil jeg går i seng ved 23-tiden.

– Rent fysisk er træningen en del hårdere, fordi spillerne er bedre, og bolden bare flytter sig hurtigere. Man skal løbe en del flere meter, og presset er hårdere på én, så man skal være klar i både hovedet og kroppen hele tiden, siger Dolberg til bold.dk.

Sammen med Dolberg spiller også Markus Bay på Jong Ajax-holdet hvem Dolberg tilbringer en del tid sammen med.

– Markus Bay spiller jo også hernede, så ham bruger jeg en del tid sammen med. Vi forstår hinanden på en helt anden måde, for selvom kulturen hernede minder meget om den danske, er det jo stadig anderledes, siger han.

Kasper Dolberg har siden sit skifte fra Silkeborg IF spillet 19 kampe for Jong Ajax og kvitteret med otte kasser.

 

In this article