Nicklas Strunck om U/17-EM-kvalifikation: Kæmpestort for dansk fodbold

Det danske U/19-landshold kvalificerede sig, som bekendt, efter at have besejret Schweiz med 2-1, til U/19-EM til sommer. Det er noget, som glæder kampens matchvinder, Nicklas Strunck Jakobsen.

90 minutter var gået, og kampen gik i overtid. Der var ikke længe før slutfløjtet ville lyde, men så skete det. En schweizisk forsvarsspiller lægger bolden tilbage til keeperen, der, i et forsøg på et udspark, rammer hovedet af den unge FC Nordsjælland-spiller, Nicklas Strunck Jakobsen, og går ind mod eget mål. Bolden gik ind, og danskerne gik i forløsning – billetten til Aserbaijan var sikret, og Danmarks U/17-hold skulle til EM!

– Først og fremmest er det er jo kæmpe stort, at score det afgørende mål i en så vigtig kamp for os. Det føles rigtig godt må jeg sige, det med at score i overtiden, og jeg har næsten ingen ord for det., forklarer kampens matchvinder til dbold.dk, men fortæller yderligere, at målscoreren ikke er vigtig for den unge anfører, sålænge bolden ender i nettet, og roser hele U/17-landsholdet for den indsats, der har sikret dem en billet til sommer:

– Om jeg er matchvinder eller ej, er ikke så vigtigt for mig. Hvem der scorer målene, er ikke så vigtigt for mig, fortæller Strunck, med hentydning til sig selv, og fortsætter om oplevelsen:

– Det er en stor oplevelse for mig at være med til at føre sit hold til EM, også når jeg er anfører på holdet. Men det er holdets indsats der har gjort, at vi står her i dag.

Sidste gang, Danmarks U/17-landshold kvalificerede sig til EM for dén årgang, var i 2011, og her bød holdkortet på navne som Brøndby-spillerne i form af Frederik Holst og Riza Durmisi, Fulham-midtbanespilleren, Lasse Vigen Christensen, samt Yussuf Poulsen og Victor Fischer. Det er nu et helt andet hold, der denne gang får chancen for revanche, efter det unge landshold røg ud af det europæiske U/17-mesterskab, da de tabte 2-0 til Tyskland i turneringens semifinale, tilbage i 2011. At man nu, som landsholdsspillere, er tilbage i turneringen efter fem års tørke, er derfor noget, der glæder den unge anfører, Nicklas Strunck.

– Det er jo kæmpe stort for dansk fodbold! Jeg glæder mig helt vildt til at trække den røde/hvide trøje over hovedet når vi skal afsted til EM i Azerbaijan. Det bliver helt vanvittigt, og ser virkelig frem til at spille kampe imod nogle af de helt store nationer, afslutter Strunck til dbold.dk.

Danmarks næste U/17-kamp forud for EM til sommer, finder sted i morgen lørdag, den 2. april klokken 15:30, når de møder Eliterundens værter, Tjekkiet.

In this article