Silkeborg U/17s ørkenvandring endelig forbi: Slog bundprop

En lang og sej start på forårssæsonen for Silkeborgs U/17-hold blev lørdag afløst af forløsning, da silkeborggenserne på udebane besejrede Haderslev.

Det er hårde tider på Søholt, hvor klubbens ellers så talentfulde U/17-kuld har kigget langt efter succesoplevelser i 2016. Lørdag eftermiddag skulle man en tur til Haderslev for at møde rækkens prygelknabe, og her var en sejr og tre point det altoverskyggende tema for selvtillidsramte Silkeborg.

Problemet er bare at Haderslev, trods status som rækkens sidsteplads, slet ikke er så dårlige, som placeringen antyder. Efter blot tre minutter kom sønderjyderne i front på et straffespark, og så var Silkeborg atter bagude. Hvis selvtilliden i forvejen var lavhos de rødklædte, så var den nu på nulpunktet!

Men scoringen så ikke ud til at påvirke Jesper Mikkelsens tropper synderligt, og de svarede lynhurtigt igen. I det sjette minut blev Filip Dinge sendt i dybden. Angriberen prøvede med et indlæg. Bolden blev rettet af en Haderslev-spiller og strøg efterfølgende, til Silkeborgs held i mål – 1-1!

Gæsterne havde nu momentum og satte sig på begivenhederne. I det 32. minut gjorde Rasmus Carstensen det til 1-2, da han med en god, gammeldags tåhyler udplacerede Victor Smedsrum i målet. 1-2 var også stillingen ved pausen.

Troede Silkeborg at sejren nu blot skulle cruises hjem, troede de forkert. Anden halvleg var ikke mange minutter gammel, før Haderslev var tilbage i kampen, og som så mange gange før scorede sønderjyderne efter et hjørnespark. Av, den gjorde ondt på de hårdtprøvede Silkeborg-talenter, men viljen overvandt ærgrelsen, og kort efter kunne gæsterne atter juble.

I det 53. minut modtog Sebastian Jørgensen bolden på kanten af feltet, hvorfra kantspilleren resolut trykkede af, inden bolden ramte en Haderslev-forsvarer og i en blød bue fløj over en prisgivet Victor Smedsrum og i mål. Kampens andet selvmål var en realitet, og så var Silkeborg igen foran.

Nu skulle Haderslev forsøge at presse på for endnu en udligning, men det lykkedes aldrig Thomas Vilstrups drenge at ligge et sidste pres, og derfor sluttede kampen med en fortjent sejr på 2-3 til Silkeborg, som for første gang i 2016 kunne tage tre point med hjem i bussen.

In this article