Sisto om OL-drøm: Klubben der bestemmer

Embed from Getty Images

En af de mest lysende talenter i dansk fodbold i dag er Pione Sisto. Danskeren har en drøm om at komme med at OL, men det er op til FC Midtjyllands at beslutte om midtbanespilleren får lov til at rejse til Rio De Janeiro med Niels Frederiksens hold, hvilket han respekterer fuldt ud.

Pione Sisto hamselv, var med til at kvalificere det danske U/21-hold til semifinalerne ved sidste års U/21-europamesterskab og derved at sende de danske drenge til OL senere i år, men om han kommer med på det hold der rejser til Rio til sommer, er endnu usikkert da det ikke er hans egen beslutning, men klubbens hvilket Sisto har fuld forståelse for.

– Jeg tror, at det er alles drøm at få lov til at deltage til et OL. Det er der ikke mange, der får lov til. Men vi ved jo godt, hvad situationen er. Vi har kontrakt med vores klubber, og de vil selvfølgelig gerne benytte sig af visse spillere til visse kampe, og det har vi fuld respekt for”, siger Sisto til bold.dk.

I et interview med bold.dk fortæller han om drengedrømmen om at komme til OL, men også at det er op til klubben selv at han kommer med. Problemet er at OL-turneringen ligger oveni Superliga-sæsonen, hvor klubberne gerne vil have så mange at de vigtige spillere med som muligt. Men selvom at den 20-årige dansker ikke skulle komme med, viser den unge dansker stor modenhed og tager det som det kommer.

– Hvis jeg får lov til at tage afsted, så er det fordi Midtjylland lader mig tage afsted. Det er det vigtigste. Jeg har kontrakt med dem, og det er op til dem at beslutte, hvem der får lov at tage afsted. Jeg tager det, som det kommer”, siger han.

Sisto var selv med til at spille U/21-slutrunden sidste år, og var sågar matchvinder i Danmarks åbningskamp mod værtsnationen fra Tjekkiet.

 

In this article