Sportsligt set-up på plads i Viborg: Steven Lústü ny U/15-træner

Viborg FF har nu den sportslige organisation omkring både klubbens førstehold og talentsektor på plads for næste sæson.

For en uge siden faldt det sportslige setup for Viborg FF’s førstehold på plads, da norske Stig Thorbjørnsen blev hentet ind som chefscout, mens Orla Højris tiltrådte som ny udviklingschef med ansvaret for den sportslige strategi for A-truppen samt FK Viborg, sportslig administration og udvikling af klubbens scouting- og rekrutteringssystem.

Da klubbens tidligere sportsdirektør, Ole Nielsen, tog skiftet til Randers tidligere på året, har midtjyderne altså valgt ikke at besætte en lignende funktion igen, men det er altså de opgaver, Stig Thorbjørnsen og Orla Højris nu deler i mellem sig.

-Efter en grundig, intern evaluering har vi besluttet, at vi ønsker en bredere sportslig ledelse i forhold til sportslig strategi og herunder trupsammensætning af vores A-trup. Sideløbende ønsker vi med ansættelsen af Orla som ny udviklingschef at skabe en øget opmærksomhed på udvikling omkring FK Viborg, og dermed samlet set skabe en endnu stærkere linje fra ungt talent til stamspiller på superligaholdet, fortæller direktør Morten Jensen til vff.dk.

I kølvandet på dette kunne Viborg FF så i dag så melde ud, hvordan klubbens ungdomshold besættes i den kommende sæson, hvor U/17-holdet debuterer i landets bedste række via efter at have tilspillet sig et wildcard til U/17 Ligaen.

Der er imidlertid ikke mange ændringer sammenlignet med indeværende sæson. Siden den tidligere Superliga-stopper, Ralf Pedersens, spring fra U/15-cheftræner til U/19-cheftræner, har midtjyderne kæmpet med at lukke hullet omkring U/15. Nu lader den permanente løsning dog til at være fundet, da Steven Lústü, der tidligere har begået sig som midterforsvarer i de danske klubber, Herfølge, AB og Silkeborg, hentes til.

Trænerne for viborgensernes ældste årgange fortsætter med samme aldersgrupper, således at Kenneth Slot Kristiansen fortsætter med U/16-truppen, Steffen Højer med U/17 og Ralf Pedersen med U/19-holdet.

Mest iøjenfaldende er det, at den tidligere Superliga-topscorer, Steffen Højer, fortsætter arbejdet med klubbens talentfulde årgang 2000 på U/17-holdet, der med mange førsteårs-U/17’ere indtager U/17 Divisionens førsteplads – en præstation, der har kastet et wildcard til Ligaen af sig i næste sæson, og det bliver bestemt spændende at følge hans arbejde.

Desuden overtager den nuværende U/13-træner, Morten Emil Christensen, U/14-holdet og går dermed fra et 8-mandshold til et 11-mandshold, mens Rasmus Petersen, der i øjeblikket er assistent på U/13, her overtager det fulde ansvar.

In this article