Styr på AGF’s talentset-up med ny U/13-træner

I AGF har man nu fået styr på ansvarsområderne i talentsektorer, da den 27-årige A-licenstræner, Lasse Vinning, er blevet hentet ind som U/13-træner med sportsligt ansvar for U/10-U/12 på en 3-årig kontrakt startende 1. juli. Tidligere på måneden forlængede U/15-træner, Morten Mølkjær, sin kontrakt med klubben.

Det seneste halve år har Lasse Vinning tilbragt i Ghana, hvor han har fungeret som træner på det anerkendte Right to Dream-akademi med ansvar for børnetræningen, og det er oplevelser, han har kunnet bruge.

– Det har været fantastisk at få denne mulighed, og det har virkelig rykket mig meget både som fodboldtræner og menneske. Jeg har lært meget og også fået udvidet mit netværk, så det er en oplevelse, jeg ikke vil have været foruden, forklarer han til agf.dk.

Vinning har tidligere været talenttræner i AGF, og nu vender han altså tilbage i en rolle med et øget ansvarsområde.

– Den primære årsag til, at jeg har sagt ja til at komme tilbage til AGF, er de sportslige perspektiver og det øgede ansvar, som jobbet indeholder. Det stemmer også fint overens med de ambitioner, jeg har på længere sigt. Jeg glæder mig til at stå i spidsen for Fodboldfritid (projekt omhandlende skole og fodbold, red.), få det sportslige ansvar for U/10-U/12 og blive cheftræner for den kommende U/13-årgang, som jeg kender rigtig godt, siger han.

Klubbens talentchef, Anders Madsen, kan slet ikke få armene ned over at have Vinning tilbage omkring talentarbejdet i Aarhus og kalder det en nøgleansættelse.

– Lasse er AGF’er, han har været mange år i talentafdelingen, og han er eksponent for de værdier, vi gerne vi have i vores talentmiljø. Nu har han haft et halvt år i Ghana, som forhåbentlig har gjort ham endnu dygtigere, og de erfaringer, han har fået, kan vi nyde glæde af i AGF. Lasse er en person, der forstår at skabe glæde og begejstring omkring sig. Han er arbejdsom, og han har nogle gode ledelsesmæssige kompetencer, som vi gerne vil være med til at videreudvikle, så vi ser frem til, at han igen bliver en del af vores team, siger Anders Madsen.

Lasse Vinning får som nævnt det sportslige ansvar for U/10-U/12. U/13-U/15 er lagt i hænderne på Morten Mølkjær, mens talentchef Anders Madsen har det sportslige ansvar for U/17-U/19.

In this article