Sultne U/17-ulve spiste OB

FC Midtjylland tog lørdag imod OB i landets bedste U/17-række. Efter en målløs og jævnbyrdig første halvleg, viste midtjyderne klassen i anden halvleg og scorede tre mål.

Der kan ikke herske megen tvivl om, at FC Midtjylland hører til blandt landets bedste talentudviklingsklubber. Det er da også til at se i U/17 Ligaen, hvor ulvene som vanligt er en del af medaljeracet, og den øjeblikkelige tredjeplads kan hurtigt forvandles til sølvmedaljer, hvis man vinder de kampe, man har i hånden i forhold til FC Nordsjælland, som netop nu indtager andenpladsen.

I lørdagens kamp mod OB var det derfor kun en sejr, der talte. De fynske gæster var uden holdets sædvanlige midtbaneduo Mads Frøkjær og Jonathan Harbo, hvilket medførte justeringer på Anders Skjoldemoses taktiktavle – OB stod dybere i banen end normalt.

Den lidt mere defensive indstilling til kampen skulle vise sig at være fornuftig. Første halvleg var som forventet med FC Midtjylland på bolden, men værterne spillede langsomt og uinspireret, hvilket passede OB glimrende.

Alligevel lykkedes det midtjyderne at skabe tre store chancer, som dog alle blev misbrugt. Det skabte en vis frustration hos værterne, og det lukrerede gæsterne på, og slutningen af første halvleg blev således et mindre overtag til OB, som også var tæt på at bringe sig på 0-1.

Emil Olsens afslutning tog overlæggeren og sprang ned på stregen bag en sprællende Simon Petersen. FCM slap med skrækken.

Anden halvleg blev en helt anden fortælling. FC Midtjylland kom fremragende ud efter pausen, og allerede efter to minutter af kampens sidste halvdel var hjemmeholdet foran. Japhet Sery Larsen sendte Sebastian Buch i dybden, og sådan en mulighed misbruger U/17-landsholdsangriberen ikke – 1-0!

Otte minutter senere blev føringen fordoblet. Jonathan Dahl Bagger assisterede Mikkel Jakobsen, og så var kampen pludselig vendt på hovedet – 2-0.

Sebastian Buch er ikke ulvenes eneste landsholdsangriber. På U/16-landsholdet huserer Noah Iversen, og netop Iversen var bag scoringen til 3-0 i det 60. minut, da han efter et indlæg fra Mads Carlsen scorede sit tredje sæsonmål. FC Midtjylland dominerede på dette tidspunkt kampen totalt, og OB virkede mest af alt som et hold, der bekymrede sig om, hvornår spillerbussen igen vendte snuden mod Fyn.

Resten af kampen forløb uden yderligere scoringer, og derfor sluttede det med en fortjent 3-0 sejr til FC Midtjylland. For OB var kampen vellykket i de første 40 minutter, mens savnet af Frøkjær og Harbo blev tydeligt i anden halvleg, hvor fynboerne måtte give fortabt.

In this article