Suveræne U/17-løver satte rækkens andenplads til vægs

U/17 Ligaen er domineret af FC København, og lørdag vandt løverne deres 10. kamp i streg, da man hjemme besejrede de nærmeste konkurrenter fra FC Nordsjælland med 5-2.

Skulle der bare én promile spænding tilbage i U/17 Ligaen, så krævede det en udesejr til FC Nordsjælland, da de lørdag gæstede hovedstaden for at møde suveræne FC København. Ni point skilte inden opgøret rækkens nummer et fra rækkens nummer to.

Det blev ret hurtigt klart for enhver, at FC Nordsjælland var kommet op imod overmagten. FC København var her, der og alle vegne, og tillod ikke tigrene et sekunds ro.

1-0-scoringen faldt efter en sekvens, hvor en FCN-spiller tabte bolden på midten af banen. Herefter gik det stærkt, og hurtige FCK-kombinationer udmøntede sig i en målchance til U/17 Ligaens topscorer, Jonas Wind, som flot kanonerede bolden ind bag Oliver Thorup.

Netop Oliver Thorup var næste mand i fokus, da Thorup midtvejs i første halvleg blev udsat for en voldsom tackling. Målmandens knæ var efterfølgende i en sådan tilstand, at han måtte udgå, og FC Nordsjælland var tvunget til at sende en markspiller på mål.

Med eller uden holdets normale målmand havde gæsterne det svært. Samtidig afveg man ikke fra den boldbesiddende stil, og det passede såmænd FC København ganske glimrende. Oliver Andersen straffede et boldtab fra tigrenes højre back ved at gøre det til 2-0, inden Victor Jensen bragte løverne på 3-0, da han prikkede bolden fra FC Nordsjællands vikarierende keeper, mens han var i færd med at lave en pasning i målfeltet! Måske gæsternes bagerste skulle have slået en lang bold i det tilfælde?

Men det gjorde han ikke, og respekt for at nordsjællænderne holder sig 100 % til konceptet. Stillingen ved pausen var 3-0.

Hjemmeholdet startede anden halvleg i vanlig, overlegen stil. Kun stolpen stod i vejen for en 4-0-scoring.

Det lå ikke i luften, at Kasper Kurlands tropper skulle komme tilbage i opgøret, for FC København havde chancer til det dobbelte, men et hurtigt indkast gav en friløber til Joachim Rothmann, som var iskold og scorede til 3-1. Herefter havde FCN chancen for at score til 3-2, men misbrugte.

Det går stærkt i fodbold, og ikke lang tid efter blev det 4-1 til FC København. Jonas Wind fik en friløber, og der er angrebstalentet som regel sikkerheden selv. Med en scoring ved forreste stolpe gjorde topscoreren det til 4-1.

FC Nordsjælland nåede at score til 4-2 på et straffespark, eksekveret af Magnus Wørts, inden kampens sidste scoring faldt. Flotte FCK-kombinationer endte i en fri chance til Victor Jensen, som uden problemer scorede sit andet mål i kampen. Scoringen blev tilmed kampens sidste, så det sluttede 5-2 i topkampen på Peter Bangs Vej.

FC København har nu vundet 16 af 18 kampe – imponerende!

In this article