Talentopsummering, Runde 23 – Alka Superligaen 2015/16

Embed from Getty Images

Runde 23 er færdigspillet og igen efter en landskampspause fik de unge danske talenter i Superligaen tid til at vise sig frem på Danmarks største fodboldmæssige scene.

Thomsen assisterer i smal AaB-sejr

22-årige Nicolaj Thomsen spillede en positiv hovedrolle da han kunne lægge op til Thomas Enevoldsens sejrsmål i fredagens Superligakamp. FC Nordsjælland-spillerne følte sig måske lidt skuffede, da sjællænderne gennem kampen havde bolden mere end aalborgenserne. I Superligaen er det bare sådan at alle kan slå alle, så selvom statistikkerne siger det ene, lyver de typisk og det var også tilfældet i fredags da Enevoldsens kasse var nok til at sende de tre point til Aalborg.

Hobro fik sjældent point via tidligere AGF´er

Hobro gæstede lørdag det aarhusianske hvor det håbløse bundhold formåede at spille sig til et enkelt point mod AGF. Den tidligere AGF´er Kasper Povlsen fik nemlig en positiv hovedrolle da han scorede målet til 1-1. Forinden havde Danny Olsen bragt hjemmeholdet foran. 20-årige Göckan Kaya fik sig også noget spilletid, da han erstattede Jesper Bøge, men ligesom hans kolleger på banen, kunne han ikke ændre på resultatet.

Randers tog fuldt udbytte og stoppede OB-stime

Odense Boldklub har startet år 2016 suverænt og var før søndagens kamp det bedste hold i 2016. Den stime skulle det gæstende Randers FC-hold dog ødelægge da man slog OB med 1-0 på mål af Mikael Ishak. Randers kom næsten aldrig i problemer i kampen og da OB ikke havde topscorer Rasmus Festersen med grundet en skade, blev det bare rigtigt svært at få skabt noget offensivt. Efter en elendig første halvleg blev det bedre da man satte 21-årige Mathias Greve samt 19-årige Jens Jakob Thomasen på banen, hvilket gav en bedre dynamik, som dog ikke ændrede på resultatet. 1-0 vinder Randers i Odense.

Usædvanlig topkamp og øget forspring

FC København ser yderst stærke ud, især efter vinterpausen, hvor hovedstadsklubben er startet suverænt. Et andet hold der er denne sæsons overraskelse, SønderjyskE, har også været stærke i år, men niveauet kan lige akkurat ikke være med på det FCK-niveau, som er ved at sende guldet til København. Benjamin Verbic sikrede sejren til Københavnerne, da han scorede kort inden pausen. Mikkel Hedegaard, 19, som lavede noget af en drømmekasse mod FC Midtjylland startede også på banen før han blev skiftet ud i anden halvleg. FCK udbygger med sejren forspringet til netop SønderjyskE med yderligere tre point – nu ni point foran sønderjyderne.

Midtjysk sejr på heden

Der var lagt op til en spændende kamp, da Brøndby IF gæstede de forsvarende mestre fra FC Midtjylland, og det blev det på mange måder også. Holdene havde hver deres halvleg, hvor hjemmeholdet dog fik udnyttet overtallet bedst. Rilwan Hassan blev første halvlegs eneste målscorer, og senere gjorde østrigske Martin Pusic det til 2-0. Brøndby var dog bedst i anden halvleg, men de fik bare aldrig scoret, så dermed fik FC Midtjylland lidt oprejsning igen, efter sidste rundes skuffelse mod SønderjyskE. Mikkel Duelund, 18, fik de sidste par minutter på banen, men var kun med til at støtte op til sidst.

Tidlig scoring var nok for Esbjerg

En ganske tidlig scoring, allerede i det femte minut, var nok til at sikre Esbjerg en sejr mod Viborg. Bjørn Paulsen fik scoret på en assist af https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Nielsen, 21, der var valgt i startelleveren. Sejren var stort set aldrig i fare, og da Esbjerg selv havde bolden mest, kunne de sætte sig på kampen fra start til slut. 22-årige Lukas Lerager og 22-årige Søren Reese, startede begge på banen, som nævneværdige unge spillere på det hold, som har startet foråret stærkt. 1-0 vinder Esbjerg hjemme mod Viborg.

In this article