Turbo-Bent om Masterclass: Vi skal have større output ud af træningen

– Vi skal have et større output ud af træningen og få det overført til kampene. Vi skal dreje på de knapper, der gør, at vi går fra at være dygtige til at være rigtigt dygtige og hele tiden følge med udviklingen og verden omkring os. På den måde opnår vi også vores mål om at levere flest mulige spillere til Superliga-truppen.

Sådan siger nytiltrådte A+-træner i Brøndby IF, Bent Christensen Arensøe, til brondby.com. Den tidligere U/19-landstræner er dog ved at have planen klar, efter han siden sin ansættelse 1. april har set tingene an i Brøndbys talentsatsning, Brøndby Masterclass, som han har det sportslige ansvar for.

Siden sin tilbagevenden til Brøndby, som han også var tilknyttet inden sin afstikker som U/19-landstræner, har Bent Christensen, også kendt som Turbo-Bent for sin tid som Brøndby-angriber, set Masterclass-konceptet an og så småt tilpasset sig sin nye rolle, og her kommer ungdomslandstrænertiden ham til gode.

– Man kan sige, at det har åbnet mine øjne at være ude – at være væk fra Brøndby IF. I de tre år, jeg var landstræner for U/19, har jeg været rundt og se, hvordan mange andre klubber kører deres talentarbejde, og der må jeg sige, at vi gør det rigtigt godt i Masterclass, men vi kan også lære noget andre steder fra, og hvis vi ved at kigge andre steder hen kan gøre det endnu bedre, så er det det, vi skal, forklarer han til brondby.com, og det er særligt træningen, han vil optimere for at sikre det større udbytte.

– Jeg kommer til at stille mange, dumme spørgsmål. Det er ment på den måde, at jeg vil vide, hvorfor en træner vælger en øvelse, og om han får det ønskede ud af den – og hvis ikke, hvordan han så kan optimere øvelsen med et simpelt twist eller to, fortæller Turbo-Bent, der altså tilsyneladende kommer til at være meget involveret i arbejdet med Masterclass, som han dog trods de skitserede udfordringer er imponeret over.

– Der er lagt rigtigt gode planer for Masterclass. Der er rigtigt gode idéer for Masterclass, men det er ikke altid nok at have planer. Vi er dygtige til vores træninger, men vi skal være endnu dygtigere. Alle kan skrive en træningsøvelse ned og sætte den op, men vi skal finde ud af, hvordan vi får det optimale ud af alle øvelserne, udtaler Christensen, der altså peger på træningsopsætningen som den væsentligste knap, der skal skrues på, således at et forøget udbytte af træningen vil kunne overføres til kampene.

For Brøndby IF’s to ældste talenthold, U/17 og U/19, har det været en skuffende sæson hidtil. U/17, der af D’BOLD blev spået til en 2. plads, ligger nummer 6, mens U/19, der også var forventet med i toppen, indtager en sølle 9. plads i U/19 Ligaen.

In this article