U/17-landstræner om EM: Vi har ikke noget at tabe

Embed from Getty Images

Danmark har intet at tabe, men dog alligevel ambitioner om at klare sig videre fra gruppespillet. Det siger U/17-landstræner, Jan Michaelsen.

Om en uge letter flyveren mod Aserbajdsjan, hvor et dansk U/17-landshold med landstræner Jan Michaelsen er kvalificeret. Holdet er havnet i Gruppe C med Frankrig, England og Sverige.

I første kamp, d. 6. maj, venter et stærkt fransk hold, som ifølge Danmarks landstræner er en af favoritterne til at snuppe titlen i Aserbajdsjan.

– Vi har jo mødt Frankrig for nylig i to testkampe – et fransk hold, som jeg anser som en af EM-favoritterne. Den erfaring skal vi tage med os til den første kamp og skal spille fejlfrit i vores defensiv i den kamp for at få point. Det handler jo også om at finde balancen, så vi samtidig kan byde ind offensivt. Så jeg forventer, at spillerne viser mod og er topklar til udfordringen. Og så forventer jeg, at de overholder de aftaler, vi har lavet og også udfordrer sig selv både fysisk og mentalt, siger Jan Michaelsen til dbu.dk.

Han mener ikke, at der er nogle forventninger til de danske spillere. Holdet har dog en målsætning om at komme videre fra gruppespillet, hvor tre svære modstandere venter.

– Vi har jo ikke noget at tabe, så målsætningen er selvfølgelig, at vi forsøger at komme videre fra gruppen. Min erfaring er, at det oftest er svært at forudsige hvilke kampe, der kan gå hen og blive afgørende. Så det handler i høj grad om, at vi tager en kamp af gangen mod tre svære modstandere, siger U/17-landstræneren.

Den danske trup til EM i Aserbajdsjan kan ses her.

In this article