Viborg-U/17’ere om Liga-wildcard: Spændende og berettiget

To af FK Viborgs profiler fortæller til D’ BOLD, at de glæder sig til at blive matchet med landets bedste klubber efter sommerferien.

Da DBU torsdag revurderede klubbernes talentudviklingslicenser, beholdt Viborg FF klubbens B-licens, hvilket umiddelbart betyder, at de ældste ungdomshold i klubbens talentordning, FK Viborg, skal spille i landets næstbedste række, men da U/17-holdet bestående af mange førsteårsspillere har præsteret flot i Divisionen, hvor de indtager førstepladsen, tildeltes Viborg FF sammen med HB Køge et wildcard til næste sæsons U/17 Liga.

D’ BOLD har talt med to af FKV U/17’s profiler, den teknisk stærke forsvarsspiller, Emil Steffensen, og offensivspilleren, Emil Frederiksen, som begge ser frem til at måle sig med landets bedste.

– Vi har bevist indtil videre, at vi godt kunne begå os i Divisionen, hvor vi har leveret flot og ligger nummer et, men nu får vi så at se efter sommerferien, om vi kan måle os med de store hold, så det bliver rigtigt spændende, fortæller FK Viborgs kreatør, Emil Frederiksen, til D’ BOLD, og holdkammeraten og navnebroren, Emil Steffensen, tilslutter sig.

– Jeg er selvfølgelig rigtig glad for, at vi nu kan spille i landets bedste række og dermed møde de bedste spillere i Danmark. Det har været et mål for både klubben og for os spillere, og vi er selvfølgelig bare glade for, at vores præstationer på træningsbanen og i kampene i weekenden har resulteret i et wildcard til Ligaen, fortæller den venstrebenede forsvarsspiller.

FK Viborg har i indeværende sæson af U/17 Divisionen, som klubben vandt sidste år, endnu ikke tabt, og holdet, der som nævnt indtager førstepladsen, har desuden hentet et par imponerende sejre på eksempelvis 8-1 og 7-0, men efter sommer venter formentligt sværere udfordringer, end hvad denne sæson har budt på for viborgenserne.

– Jeg tror, at oprykningen vil få stor betydning for vores sportslige udvikling. At vi hver weekend kommer til at møde en kanon modstander og dermed bliver matchet med de bedste vil helt sikkert resultere i positiv udvikling, hvilket jeg ser meget frem til, fortæller Steffensen.

Emil Frederiksen påpeger desuden, at det kan ske at give ham og holdkammeraterne noget nær en ny dimension at blive presset længere tilbage i nogle kampe.

– Man lærer meget af modgang, og det får vi nok mere af efter sommer, men jeg tror, det bliver godt for vores hold, at vi bliver tvunget til at stå mere sammen som hold og til at tro på egne evner, udtaler Emil Frederiksen, der dog bevarer troen i, at FKV U/17 i flere træningskampe har spillet op med Ligahold som AaB, Vejle og Randers.

Som nævnt ovenfor vandt De Grønblusede fra Viborg også U/17 Divisionen i sidste sæson, hvor Emil Frederiksen og Emil Steffensen med U/15-holdet desuden vandt blandt andet det jysk-fynske mesterskab. Derfor er de begge uforstående over for systemet, der tvang de ellers overbevisende viborgensere til at spille i landets næstbedste række, men de glæder sig til endelig at prøve kræfter med Ligaen.

– Med de resultater vi har leveret, både i U/15 og U/17, så synes jeg, at vi er berettigede til at spille i landets bedste række, hvilket vi jo heldigvis kommer til i den kommende sæson, fortæller Emil Steffensen, der bakkes op af holdkammeraten.

– Det er et lidt mærkeligt system, da resultaterne ikke betyder så meget. Vi har jo præsteret superflot, og U/17 vandt sidste år, og vi vandt næsten alt i U/15, så det er lidt underligt, at det ikke skal medføre en plads i Ligaen, men det er superdejligt, at vi så nu har fået wildcard’et, siger Emil Frederiksen, der glæder sig til at vise sig frem mod landets bedste modstandere, hvilket også kan spille ind på en anden front.

– Det bliver bestemt nemmere at vise sig frem i Ligaen, der får mere opmærksomhed end Divisionen, og jeg tror også for en del af os, at chancen for at komme på landsholdet er større, da man så kan bevise over for landstræneren, at man godt kan være med på det niveau.

Også i indeværende sæson har U/17 Ligaen talt 14 hold, da SønderjyskE og HB Købe har spillet med på wildcard, men mens HB Køge også til næste sæson tildeles wildcard, glider sønderjyderne ud, og FK Viborg træder ind, og det bliver absolut spændende at følge de talentfulde viborgensere efter sommerferien.

In this article