Ugens Superliga-talent – sæson 15/16, runde 23: Mark Brink, Esbjerg

Som noget helt nyt i denne sæson tager D’ BOLD hul på “Ugens Superliga-talent”. D’ BOLD vælger fra den senest overståede Superliga-runde et talent, som har gjort sig bemærket, og tegner et portræt af spilleren. Det kan f.eks. være en debutant, en usædvanlig målscorer, et rødt kort, et hattrick el. lign.

Da Esbjerg og Viborg mødtes i mandags kl. 19, var det med en debut til Mark Brink Christensen. 18-årige Mark Brink startede inde på den centrale midtbane sammen med Jesper Jørgensen. Esbjerg vandt kampen 1-0. Det var dog ikke første gang, at 18-årige Mark Brink blev udtaget; han var nemlig udtaget for første gang som 17-årig den 28. august 2015, men han fik først debut i mandags.

– Det var superfedt at få Superliga-debut, og det gør det lidt mere specielt, når det er for klubben, hvor jeg har spillet, siden jeg var helt lille. Derudover fra start og med 3 point, det var helt fantastisk, fortalte Mark Brink om debuten til D’BOLD.

Mark Brink er en kendt herre i Esbjergs ungdomsafdeling. Han har været anfører på både klubbens U/17- og U/19-hold. Mark Brink er også med inde omkring de danske ungdomslandhold. Han har opnået én kamp for U/19-landsholdet, fem for U/18, tolv for U/17 og syv for U/16, så han må siges at være et kæmpetalent. Han har rent faktisk vundet DBU’s pris som årets U/17-talent.

Mark Brink fik da også en udmærket debut. I starten af kampen fik han tilkæmpet sig et frispark et utrolig farligt sted, og ellers var han bare sikker på bolden i de 62 minutter, han nåede at spille, inden han blev skiftet ud.

– For mig handlede det mest om at gøre det simple og hjælpe holdet, så godt jeg kunne. Jeg ved godt, jeg ikke skal ind for at redde verden, men jeg synes, jeg leverede en fin præstation, hvor jeg ikke gjorde tingene alt for svært, og jeg bidragede med nogle af de ting, jeg er gode til, udtalte Mark Brink i interviewet med D’BOLD.

– Det er klart, niveauet er et par takker op fra ungdomsfodbold, og det kunne jeg også godt mærke i benene, men jeg tror, at det er noget, som man vænner sig til, hvis man får nogle flere minutter i Superligaen, sagde Mark Brink om niveauet.

Esbjerg fortsatte sin gode stime i foråret ved 1-0-sejren over Viborg. Esbjerg har opsamlet 10 point i fire kampe indtil videre i foråret. De har kun tabt til førerholdet FC København.

Mark Brink Christensen har styr på ambitionerne for fremtiden:

– Ambitionerne er klart at få mere spilletid i EfB. Drømmen om udlandet er der selvfølgelig også, men det kunne være fedt at komme afsted, fordi man har gjort det godt på førsteholdet i Esbjerg. Og hvis jeg skulle afsted, er det svært at sætte destination på, men helst en klub med mulighed for spilletid, og helst i en liga hvor det er det tekniske, som er i højsædet og måske ikke det fysiske, afslutter Mark Brink Christensen i interviewet med D’BOLD.

In this article