Ulvene forlænger med akademitalent

Embed from Getty Images

Congoleseren Gloire Rutikanga, der flygtede til Danmark i 2010, har i dag fået sin drøm opfyldt ved at få en kontrakt hos de forsvarende danske mestre. Det har været nogle hårde år for den 19-årige midtbanespiller og det er derfor ekstra befriende for midtbanespilleren.

Navnet Gloire Rutikanga siger måske ikke de fleste fodbolddanskere ret meget, men i de kommende år, får du helt sikkert muligheden for at lære den 19-årige congoleser bedre, idet han i dag er blevet forfremmet til førsteholdet i FC Midtjylland, hvor han allerede har trænet med et par gange. Rutikanga er at finde i førsteholdstruppen til den nye sæson.

Men for Rutikanga, der har haft nogle hektiske år siden hans ankomst til Danmark i 2010, betyder det enormt meget.

– “Jeg er utrolig glad for kontrakten og jeg føler det er et skuldreklap fra FC Midtjylland. Derudover viser de mig, at jeg har en fremtid i klubben og det er jeg meget begejstret over.” siger han i et interview til D´BOLD.

Rutikanga kom fra Congo i 2010 og siden har han arbejdet benhårdt for den nye fem-årige kontrakt, og som han siger er det et kæmpe skulderklap fra klubbens side til ham og det har bare givet ham endnu mere mod på løjerne.

– “Min udvikling de seneste år, har været meget opadgående, både fodbold mæssigt men også på det mentalte plan. Det har været nogle rigtig hårde år, men det er nu lykkedes mig, at få seniorkontrakten. Så det hårde arbejde har helt sikkert betalt sig”, siger han.

FC Midtjyllands U/19-træner Kenneth Andersen, som har haft fornøjelsen af at nyde denne unge spiller, har også smidt et par positive kommentarer efter Rutikanga, hvori han også fortæller til klubbens officielle hjemmeside, hvilken spiller vi har med at gøre.

– Gloire er en central midtbanespiller, som både kan spiller sekser og otter. Han dækker mange meter og er hurtig på fødderne og kommer langt omkring på banen. Han er en spiller, vi skal forvente os noget af i vores og presspil- og erobringsspil, forudser Kenneth Andersen på FC Midtjyllands hjemmeside.

Gloire Rutikanga kom til fra Skjern GF og skiftede til FCM Elitefodboldskolen inden han som U/17-spiller fik chancen på Akademiet.

In this article