Viborg nyt hold i U/17 Ligaen

FK Viborg er at finde i U/17 Ligaen fra næste sæson efter DBU har tildelt dem et wildcard. SønderjyskE rykker derfor ud af rækken.

DBU er kommet ud med opgørelsen for licensklubber for talentarbejde til næste sæson. Der er ikke mange ændringer at spore, hvor de samme 12 klubber igen har bibeholdt deres A-licens. Her er der tale om:

AGF
Brøndby IF
Esbjerg fB
FC København
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Lyngby BK
OB
Randers Freja
Silkeborg IF
Vejle BK
AaB

Disse 12 hold udgør altså U/19 Ligaen næste sæson. Men i U/17 Ligaen er der plads til 14 hold – altså kan to hold med B-licens få et wildcard til at få lov til at spille i den bedste række, selvom deres licens ikke rækker til det.

I denne sæson har det været SønderjyskE og HB Køge, der har fået lov til at spille med i U/17 Ligaen trods deres manglende A-licens. Fra og med næste sæson sker der så en ændring i rækken.

Her har B-licensklubben FK Viborg – Viborg FF’s ungdomshold – fået tildelt et wildcard af DBU’s Herreeliteungdomsudvalg, hvilket betyder at SønderjyskE glider ned i den næstbedste række U/17 Divisionen, mens HB Køge i næste sæson stadig får lov til at blive i Danmarks bedste U/17-række.

I Viborg er de naturligvis glade over beslutningen.

-Jeg synes, det er meget velfortjent. Vi har spillet med rigtig mange førsteårs-spillere, og de har klaret det godt, og topper pt. Divisionen. Så det er en belønning for stenhårdt arbejde, siger Viborgs U/17-træner Steffen Højer til klubbens egen hjemmeside.

FK Viborg ligger i front i U/17 Divisionen efter 15 kampe med 39 point ud af 45 mulige.

In this article