AaB U/17 sikrer enormt vigtig sejr mod HB Køge

AaB’s U/17-hold hentede en drønvigtig 2-1-sejr i lørdagens opgør mod HB Køge.

Der var lagt op til en direkte duel om U/17 Ligaens sæt bronzemedaljer, da AaB lørdag tog imod HB Køge, der qua midtugenederlaget til FCK var tvunget til at hente en sejr i Aalborg – det skete dog ikke, og da FC Midtjylland både tabte til AGF onsdag og til FCK lørdag, spillede aalborgenserne sig med sejren mod HB Køge pludseligt ind i sølvmedaljekampen.

Hjemmeholdet vidste tydeligvis godt, hvad en sejr i lørdagskampen ville betyde, og AaB’erne var i fuld kontrol mod et HB Køge-mandskab, der efter en flot stime blev spillet ned på jorden igen af FCK i onsdags.

Efter 15 minutters spil bragte Søren Tengstedt aalborgenserne foran, da han efter et hjørnespark kunne sparke kuglen i kassen – nu var AaB’erne i hopla, og det momentum udnyttede hjemmeholdets Mads Stefansen til at sende 2-0-målet i nettet efter 38 minutters spil. Stefansen viste stor spilintelligens ved at hoppe over bolden for derefter at fortsætte sit løb, så Wessam Abou Ali kunne spille selvsamme Stefansen fri.

Der stod AaB på det meste i første halvleg, og HB Køge-spillerne skulle være glade for at slippe til pause kun nede med to.

Efter pausen kom gæsterne dog bedre med, virkede mere afstemte og holdt dermed også AaB fra de helt store chancer, og kort før slutfløjt fik HB Køge så også reduceret, da Alexander Sepp omsatte et straffespark til en scoring, der skabte liv i kampens sidste minutter.

Det lykkedes dog ikke Svanerne fra HB Køge at udligne, og AaB’erne fik dermed den sejr, der skulle til for at udnytte FC Midtjyllands formdyk, og som kan ende med at definere nordjydernes sæson. AaB mangler tre kampe af denne sæsons U/17 Liga, mens der for HB Køge resterer to.

In this article