Bedst og værst: Danmark godt fra start ved U/17 EM

D’ BOLD på Dalgas Arena, Aserbajdsjan. Vi kigger på det bedste og det værste fra Danmarks 0-0 kamp mod Frankrig.

Danmarks bedste:

Jens Odgaard var konstant farlig, og selvom han spillede overfor PSG’s Dan-Alex Zagadou, som var banens suverænt største og stærkeste spiller, så voldte Lyngby-angriberen det franske forsvar store problemer. Han var en god spilstation, forsvarede tappert og var den dansker, der var impliceret i fleste offensive aktioner. Det eneste, man kan klandre angriberen er, at han ikke scorede på en af sine tre store chancer. Det er ikke svært at forstå, at Odgaard måtte lade sig udskifte i det 63. minut. Han kæmpede en brav kamp.

Danmarks værste:

Det er et svært overhovedet at kåre en dårlig dansker, for samtlige danskere leverede et fornemt indtryk. Skal man være urimelig og alligevel kåre en spiller i denne kategori, må det være Sebastian Buch. Især i første halvleg var Buch udfordret på det defensive, og offensivt kom han ikke frem til det store. Havde FCM-angriberen scoret på sin store hovedstødschance, var han formentligt blevet kåret som kampens helt, og så kynisk kan fodbold være.

Kampens detalje:

Den aserbadjanske kultur er noget anderledes, end hvad vi er vant til derhjemme. Inden kampstart skulle danskerne sparke et par bolde ud til publikum. Seancen skulle forestilles sig at være et underholdene indslag, men så var det lidt mærkeligt, at boldene blev sparket ud, hvor pressen sad. Måske arrangørerne skulle have valgt den anden tribune, hvor der sad langt flere tilskuere?

In this article