Bedst og værst: Danmark U/17 tabte til overmagten

D’ BOLD zoomer ind på kampen mellem Danmark og England, som desværre blev endestationen for det danske landshold ved U/17 EM i Baku.

Kampens bedste:
(Opgørets tre bedste spillere bedømt ud fra individuelle præstationer i kampen)

Reiss Nelson: Arsenal-spilleren var et af de navne, som Jan Michaelsens uomtvisteligt havde noteret sig på blokken som en af de, Danmark skulle holde et ekstra vågent øje med. Det lykkedes bare aldrig at stoppe Nelson, som var banens bedste og løb om hjørner med det danske forsvar. En scoring og en assist blev det til for Englands højrefløj, hvis vellykkede aktioner ikke kan tælles på en hånd.

Oskar Snorre: Målmand Oskar Snorre kan ikke klandres nogle af de tre mål, som han måtte indkassere. Til gengæld var Lyngby-målmanden vågen og klar, og med en god fodparade var han medvirkende årsag til, at Danmark ikke var bagud med 2-0 ved pausen.

Andre Dozzel: Den venstrebenede offensivspiller viste store prøver på sit talent. Med sit direkte og altid målsøgende spil, var Ipswich-spilleren en fornøjelse at følge. I skyggen af Reiss Nelson er Andre Dozzel en af Steven Coopers vigtigste spillere.

Kampens uheldige:
(Opgørets mest uheldige spiller bedømt ud fra uheldige hændelser, som spilleren ikke nødvendigvis selv kunne gøre for)

Jan Michaelsen er kampens mest uheldige aktør. Landstræneren, som med skarpe taktiske analyser har ført Danmark til stor succes, stod i dag i spidsen for U/17-landsholdet for sidste gang. Selvom danskerne og Michaelsen kan være stolte af den flotte slutrunde, så er skuffelsen mod England alligevel en uheldig én af slutte af på.

Kampens detalje:
(Opgørets højdepunkt bedømt ud fra kampens forløb og højdepunkter.)

Opgørets detalje er i denne udgave af ’Bedst og værst’ ikke én detalje, men flere. Reiss Nelson havde en strålende dag på kontoret og legede rundt med den danske defensiv. Nelsons opskrift er simpel: Et langt træk forbi sin direkte modstander – og løb! Det gjorde han så, og det gjorde han mange gange!

Kampens værste:
(Opgørets negative højdepunkt bedømt ud fra kampens forløb, omgivelser mv. Punktet vurderer ikke individuelle spillere.)

Av, av, av! Den gør ondt, Danmark! U/17-talenterne var så tæt på en kvartfinaleplads, men alt, hvad kunne gå galt, gik galt. De rød/hvide tabte til England, og Sverige slog Frankrig. Kampens værste element er derfor den skuffelse, som de danske drenge efter kampen står tilbage med. Fodbold er et kynisk spil.

In this article