Danmark tabte til England og er færdige ved U/17 EM

Hertil og ikke længere. Danmark er færdige ved U/17 efter et fortjent nederlag til England på 3-1. Englændernes Reiss Nelson var banens bedste.

England satte sig fra starten af opgøret på spillet, og det var ikke til at se, at englænderne inden kampen var det hold, som havde haft tredjefærrest afslutninger af alle mandskaber ved EM. Steven Coopers mandskab trykkede Jan Michaelsens udvalgte langt tilbage, og den danske preslinje var ved midten af banen.

Trods spilovertaget var det Danmark, der havde opgørets første, store chance. FC Midtjyllands midtbanespiller Victor Torp tog efter en omstilling chancen fra kanten af feltet, men Thompson i det engelske mål havde ikke de store problemer med forsøget. Ikke lang tid senere var Danmark igen farlige. Carlo Holse blev spillet i dybden, hvor han fik en friløber, men de hurtige, engelske forsvarsspillere halede ind på FCK-spilleren, som sparkede tidligt. Forsøget røg desværre for Danmark et stykke over mål, men var et wake-up-call for ”The Young Lions”.

Og blot et par minutter efter Holses friløber var England farlige i den anden ende. Oskar Snorre måtte ud i en fodparade, da englænderne brød igennem i højre side, hvor Reiss Nelson og Dujon Sterling var flyvende. Især Nelson, Arsenals fremtidshåb, var forrygende og strøg gang på gang forbi Danmarks bagerste, som intet kunne stille op.

Det var derfor heller ikke videre overraskende, at Reiss Nelson efter en halv times spil blev noteret for kampens første mål. Den danske defensiv var for passive og tillod Sterling at slå bolden ind i feltet, hvor Nelson fik foden på og fuld fortjent bragte England på 1-0.

Danmark havde det svært og England var gode i presspillet. To minutter efter scoringen jublede de hvidklædte igen, men til Danmarks held hævede linjevogteren flaget for offside. I første halvlegs slutning kom Jan Michaelsens tropper dog bedre med, og i de sidste fem minutter blev spillet flyttet længere frem på banen, hvilket skabte optimisme forud for anden halvleg. På trods af beskedne 40 procents boldbesiddelse havde danskerne fremskaffet tre hjørnespark og skabt et par store chancer.

De danske U/17-talenter blev også i anden halvlegs begyndelse presset langt tilbage på banen. Englænderne spillede bolden rundt om danskerne, som det passede dem, og Jan Michaelsens udvalgte var en smule rådvilde. I det 51. minut var Reiss Nelson igen på spil i højre side. Denne gang spillede Nelson bolden tilbage i banen, hvor en umarkeret Mason Mount uden de store problemer passerede Oskar Snorre med et fladt skud. Nu var det for alvor op af bakke for Jan Michaelsens mandskab.

England spillede en god kamp. Når Steven Coopers drenge udfoldede sig, så gik det hurtigt – for hurtigt – for de danske spillere. Som anden halvleg skred frem, begyndte de rød/hvide talenter at få bedre fat. Forsvaret blev skubbet længere frem, og landstræneren foretog tre udskiftninger, som skulle ændre på det truende nederlag.

Trods optræk til chancer og bedre dansk spil i anden halvleg, blev det aldrig helt godt. England var for gode, og som følge af en mindre satsning og tre indskiftninger før det sidste kvarter, blev danskerne straffet. Indskiftede George Hirst slap igennem i en friløber, og han var iskold og sparkede England på 3-0. Det havde tendens af dansk sammenbrud, og selvom Jens Odgaard reducerede i overtiden, havde det ingen betydning. Danmark havde mødt overmagten og tabte fortjent kampen med 3-1. Da Frankrig tilmed tabte til Sverige, er Danmark nu færdige ved EM.

En trist afslutning på en ellers flot turnering fra Danmark, som viste, at de kan lege med, når Europas bedste fodboldspillere boltrer sig.

In this article