Danmark U/17 drillede Frankrig og snuppede det ene point

Det danske U/17-landshold fik i dag en fremragende start på U/17 EM i Aserbajdsjan, da man spillede 0-0 med de forsvarende europamestre fra Frankrig. Danskerne havde endda de største chancer.

Kampens start forløb som forventet på franskmændenes præmisser, og Bernard Diomedes tropper virkede hurtigere i tanke og handling. Danmark havde svært ved at spille sig ud af Frankrigs pres, og den danske midtbane med Nicklas Strunck og Victor Torp havde rigeligt at se til. Den franske midtstopper Dan-Axel Zagadou fra PSG, som i statur minder om Vincent Kompany, havde tilmed godt styr på de danske angribere.

På trods af spilovertaget havde Les Bleus ikke de store chancer, og kun et par gange blev det farligt foran Oskar Snorres mål. Mickael Cuisances frispark var det tætteste de blå kom, og som første halvleg skred frem, kom Danmark mere og mere ind i kampen.

Jens Odgaard var af to omgange tæt på at slippe igennem, og midtvejs i første halvleg faldt den første danske chance så. Victor Torp fra FC Midtjylland smed et flot frispark ind i panden på Jonas Wind, som steg til vejrs og tvang Gaetan Poussin ud i en feberredning.

Og Jonas Winds hovedstødschance blev startskuddet til en god, dansk periode, hvor Strunck og co. tog teten og turde spille på Frankrigs halvdel. Sebastian Buch burde have bragt Danmark foran, da højrekanten Carlo Holse ramte ham med et præcist indlæg, men Buch havde for lang tid til at tænke og helkiksede forsøget.

I første halvlegs slutning genvandt Frankrig initiativet og pressede de danske talenter tilbage på banen. Da dommeren fløjtede til pause efter de første 40 minutter, havde de blå i de foregåede minutter haft flere nærgående forsøg.

Anden halvleg var ikke mange sekunder gammel, før Danmark fik kampens hidtil største chance. Jens Odgaard blev sendt i dybden, hvor Lyngby-angriberen valgte at lobbe bolden, der desværre sejlede en meter forbi målet. Men danskerne ville mere, og i det efterfølgende angreb tog bolden stolpen, da Carlo Holse med et kringlet spark udfordrede Gaetan Poussin i Frankrigs mål.

Også spillemæssigt var det i anden halvleg en fornøjelse at være dansker. Den rød/hvide defensiv gjorde det svært for Frankrigs talenter at kombinere, og selvom Les Bleus gradvist pressede Danmark længere tilbage på banen, sad man med fornemmelsen af, at Jan Michaelsens tropper var det farligste hold.

Når det en gang imellem lykkedes en af Frankrigs mange rapfodede spillere at lave en god aktion, var det langt tilbage på banen og med mange danskere bag bolden. I det 63. minut blev en træt Jens Odgaard skiftet ud. Angriberen sled og slæbte, men som tiden gik, løb Lyngby-angriberen tør for kræfter.

Ind i stedet kom Wessam Abou Ali, som først dagen inden kampen mod Frankrig ankom til landsholdslejren. AaB-angriberen formåede ikke at levere det samme, positive indtryk som Odgaard, men fik efter en svær start spillet sig ind kampen.

I slutminutterne pressede de franske talenter på for scoring, men bortset fra et skud på overlæggeren blev ikke til mere end tilfældige indlæg og kiksede forsøg. Til gengæld var Lasse Sørensen tæt på at bryde igennem i kampens absolut døende sekunder, men en fransk forsvarsspiller lavede frispark på Stoke-spilleren og stoppede en farlig, dansk kontra.

Kampen sluttede 0-0, og bedømt ud fra antallet af store chancer, er det Frankrig, som skal være mest tilfredse med det resultat. Danmarks næste kamp til EM er mod Sverige. Den kamp spilles på mandag klokken 12.00 dansk tid.

In this article