Dansk U/17-angriber om bænkplads: Hvis det er bedst for holdet

Ikke alle får spilletid. AGF’s 16-årige angrebstalent, Mads Mikkelsen blev henvist til bænken, da Danmark U/17 i EM-turneringens første kamp mødte Frankrig. D’ BOLD har snakket med århusianeren.

Skuffelser er en uundgåelig del af fodbold. Da D’ BOLD dagen før Danmarks vigtige EM-kamp mod Sverige møder Mads Mikkelsen på U/17-landsholdets hotel, Boulevard Hotel Baku, ligner den unge angriber dog langt fra en skuffet eller bitter, ung mand. Han smiler og virker ganske afslappet:

Man vil selvfølgelig helst starte inde eller være med på banen, men hvis det nu er bedst for holdet, at man måske er bedre til at komme ind i kampen, eller spiller mod et hold, der er gode offensivt, så er det bedre at komme ind i en anden kamp, siger Mikkelsen diplomatisk til D’ BOLDs udsendte og fortæller samtidig, at kampen mod Sverige måske passer bedre til ham som spillertype.

Foto:FotoTrine/vildmedfoto.dk
Mads Mikkelsen, her i aktion for AGF. Landsholdsangriberen kan få sin EM-debut mod Sverige. (Foto:FotoTrine/vildmedfoto.dk)

Da D’ BOLD efterfølgende spørger, om den unge angriber havde fortjent at starte inde mod franskmændene, fortæller han, at sådan kan man ikke stille det op:

Det ved jeg ikke. Der er jo meget konkurrence her på landsholdet, og der er også mange andre rigtig gode spillere, lyder det fra AGF’eren, som tilføjer en vigtig pointe:

Det kommer også an på, hvordan man gør det til træning.

Men har landstræneren fortalt Mikkelsen, hvad han kan gøre bedre, hvis han vil starte inde mod Sverige:

-Vi har ikke lige snakket så meget om det. Det var noget med de typer, der var inde mod Frankrig, at de var bedre i presset og sådan. Han har ikke sådan fortalt specifikt, hvad jeg skal gøre bedre for at komme ind i startopstillingen.

Netop startopstillingen håber angriberen naturligvis at være en del af, når Danmark mandag eftermiddag møder Sverige. Er han ikke det, er der altid støtte og gode råd fra farmand, som har taget turen til Aserbajdsjan for at bakke sin søn op:

Det betyder meget. Det er vigtigt for mig, at han er hernede. Det kan jeg godt lide, er den sidste kommentar fra Mads Mikkelsen, som i øvrigt tror på en 2-1 sejr til Danmark.

Kampen mellem Danmark og Sverige starter, med eller uden Mads Mikkelsen i startopstillingen, klokken 12.00 dansk tid. Opgøret vises på Eurosport eller kan følges på dbold.dk, som live-blogger fra Baku Olympic Stadium.

In this article